Δημοσιεύτηκε 25/11/2015

Τις τελευταίες ώρες έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα σημείωμα. Μια παράκληση σε ιδιοκτήτη να μη κόψει το ρεύμα. Φτάσαμε στο σημείο, να υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που παρακαλάνε για το φως τους. Που χρειάζεται να μοιραστούν τον πόνο τους και να επιστρατεύσουν τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν ώστε να πείσουν τον άλλο να μη τους φερθεί σκληρά. Ενώ θα έπρεπε ο καθένας να φερθεί ανθρώπινα, χωρίς πειστήρια. Χωρίς να χρειαστεί να διαβάσει κανένα σημείωμα για να ευαισθητοποιηθεί.

Φτάσαμε σε αυτό το σημείο που η ανθρωπιά έχει αντικατασταθεί από την καχυποψία. Δεν είναι μόνο πρόβλημα της Πολιτείας ότι κόβεται το ρεύμα σε φτωχούς, είναι πρόβλημα της κοινωνίας που δεν μπορεί να σταθεί αλληλέγγυα. Που έχει γίνει ανθρωποφαγική. Που δεν μπορεί να απαιτήσει, γιατί δεν έχει απαιτήσεις από τον εαυτό της.
Ρεύμα2
Μέσα σε αυτό το βούρκο, σε πιάνει από το ένα χέρι η απελπισία και από το άλλο το πείσμα. Από το ένα πόδι η θλίψη και από το άλλο η αγωνία να τα φέρεις όλα τούμπα. Όσοι θέλουμε να δούμε τον κόσμο διαφορετικά. Να αναπνεύσουμε ελευθερία. Να δημιουργήσουμε δίπλα στον άλλο, είναι σαν να είμαστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι του Προκρούστη. «Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ», έγραφε ο Ν. Γκάτσος. Για όλες όμως τις κατατρεγμένες ψυχές θα τον κάνουμε να αλλάξει.  Ώστε κάποτε, να μη χρειάζεται να αφήνεις σημειώματα σαν αυτά. Να μην υπάρχουν άνθρωποι που θα χρειάζεται να εκλιπαρείς.
 

Ας ξεκινήσουμε με το διπλανό μας σπίτι. Ίσως τόσο κοντά μας μόνο, να φωλιάζει η δυστυχία.

Πηγή: 3pointmagazine.gr


Αναρτήθηκε από: