Οι διεθνολόγοι του φουμπού. Η τρομοκρατία μπορεί να νικηθεί, η βλακεία όχι - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε 16/11/2015

DEN KANAN KATI PAROMOIO GIA THN ELLADA OMOS. Στις θλιβερές στιγμές που η σύγχρονη Ιστορία γράφεται με αίμα, ο πειρασμός να αναρτήσει κάθε σοβαρός αναλυτής των διεθνών σχέσεων, ή και των σχέσεων σκέτων, δυο-τρεις αράδες συμπυκνωμένης γνώσης στα social media είναι πολύ μεγάλος για να μην υποκύψει.

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς χρόνος από τη φονική επίθεση που δέχθηκαν αθώοι άνθρωποι στο Παρίσι, για να μάθουμε ακριβώς τι συνέβη. CIA, DGSE, MI6, SVR και Mossad θα μπορούσαν να γίνουν λίγο σοφότερες, αν έριχναν ένα βλέφαρο στο ελληνόψυχο διαδίκτυο και σε έγκριτα σάιτ, όπως πι χι, τα mathetinalitheiapousoukryvoun.gr, karatromero.com και tuluben.net.

Τα είχε προβλέψει κι αυτά ο γέροντας Παΐσιος, αλλά ποιος τον άκουγε. Θέμα χρόνου ήταν, το βλέπαμε να έρχεται, είναι πολλά τα παιχνίδια, μεγάλε, που παίζονται στις πλάτες των λαών. 10+1 tips για την παγκόσμια βία. Ένα είναι σίγουρο, ακόμα και το φίδι, αν δεν το πειράξεις, δεν επιτίθεται. Πες τα ρε, γαμώτο.

Ο κόσμος αλλάζει δραματικά γύρω μας, αλλά η βλακεία παραμένει ανίκητη. Το τρομοκρατικό χτύπημα της 13ης Νοεμβρίου στη Γαλλία είχε υπογραφή, στόχο και μέθοδο. Επίσημη ανάληψη ευθύνης έγινε από ομάδα τζιχαντιστών που αποκεφαλίζει «άπιστους», μετατρέπει μικρά παιδιά σε φονικές μηχανές, πετά ανθρώπους από ταράτσες γιατί δηλώνουν ομοφυλόφιλοι, λιθοβολεί γυναίκες, ανατινάζει μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, απειλεί και επιτίθεται ευθέως στην οντολογία και σε κάθε αξία του δυτικού πολιτισμού. Του πολιτισμού που δίνει και σε σένα το δικαίωμα να διαφωνείς πάνω από το πληκτρολόγιο για το ποιο hashtag ταιριάζει σε νεκρούς, αν η εφαρμογή του facebook με την τρικολόρ σημαία σε εκφράζει ή όχι, αν σε καλύπτουν οι συμβολικές κινήσεις πένθους στις μητροπόλεις του κόσμου.

Μετά τις εν ψυχρώ εκτελέσεις στο Charlie Hebdo, η χώρα-σύμβολο για τις κοινωνικές διεκδικήσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα έγινε ξανά στόχος. Βλέπεις, δεν γεννήθηκαν όλα στην Ελλάδα. Όταν κάποιος σκέφτεται το Διαφωτισμό, αν θυμάσαι ήταν sos και στις πανελλαδικές εξετάσεις, την αντίσταση στην ιδέα της μοναρχίας, η λέξη είναι Γαλλία. Ναι, είναι αυτοί που την είπαν στην Αντουανέτα για το παντεσπάνι, έκαναν και κάτι δικά τους κινηματικά εκεί το Μάιο του 1968, έβγαζαν, και καλά, πιασάρικα συνθήματα, φίλος, τύπου «γίνετε ρεαλιστές, απαιτήστε το αδύνατο». Ντάξει. Σαν την Χαλκιδική δεν έχει.

Για πρώτη φορά, οι πολλαπλές επιθέσεις δεν έγιναν σε κάποιο κρατικό κτήριο με ιδιαίτερη σημειολογία, σε έναν οργανισμό που φέρει κάποιο ιδεολογικό πρόσημο ή σε μια εμπόλεμη ζώνη. Σκοτώθηκαν πολίτες που επέλεξαν να βγουν βράδυ Παρασκευής από το σπίτι τους. Αυτή τη φορά ο εξτρεμισμός δεν επιχείρησε καν να «δικαιολογήσει» τη βαρβαρότητά του, το μήνυμα ήταν πως ο καθένας μπορεί να γίνει θύμα τους. Μεγάλη ανωμαλία, να θες να δεις live τους Eagles Of Death Metal ή να φας με το κορίτσι σου σε ένα εστιατόριο, σωστά;

Σήμερα είμαστε Γάλλοι, χθες γιατί δεν ήμασταν Σύριοι; Είμαστε όλοι υποκριτές. Εκτός αν ο Γάλλος είναι πιο σημαντικός από το Λιβανέζο. Ε; Όσοι έβγαλαν το αυτοκτονιόμετρο ή τη ζυγαριά για να μετρήσουν πτώματα και να συγκρίνουν το θρήνο, θα το ξανακάνουν μάλλον και την επόμενη φορά. Δυστυχώς, οι πιθανότητες για ένα νέο μακελειό δεν είναι λίγες. Δεν ήταν και ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να υποβάλουν τη δική τους υπεύθυνη πρόταση για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας. Κλείστε τα σύνορα τώρα ρε, η Ελλάδα δεν παραδίδεται, έξω οι ξένοι, φυλάξτε Θερμοπύλες, πριν να είναι αργά, όνειρα για ουρανούς κατάστικτους με βομβαρδιστικά, ίσως μια-δυο ατομικές βόμβες δεν θα ήταν άσχημη ιδέα. Share, comment, like, πείτε το και σε δυο-τρια εκατομμύρια φίλους σας.

Οι επαναστάτες του πληκτρολογίου βλέπουν τον πόνο και τη δυστυχία εκεί που επιθυμούν, όχι εκεί που υπάρχει. Άνθρωποι που το μεγαλύτερο τους ταξίδι ήταν η πενθήμερη εκδρομή, επιδίδονται σε γεωπολιτικές αναλύσεις. Στελέχη κομμάτων που έμαθαν να κρατούν πλακάτ μόνο όταν κόβεται κανένα εικοσάρικο στις συντάξεις, αρνούνται να κατέβουν στο δρόμο για ανθρώπους που δολοφονήθηκαν από την τρομοκρατία. Ανορθόγραφοι άεργοι works at Xaplopoulos Ιnc. απαντούν στη φρίκη και την τραγωδία με χλευασμό.

Βγάλτε τώρα τη Γαλλία από το προφίλ, είναι παγίδα! Οι ειρηνοποιοί του φραπέ θα ανοίγουν πάντα πόλεμο με τον διπλανό τους. Θα εξισώνουν νεκρούς με ανέργους, θα διαλέγουν σημαίες αντί για ανθρώπους, θα μπουρδουκλώνουν τον πασιφισμό με την ταξική πάλη και πάλι. Για να νικηθεί η τρομοκρατία δεν χρειάζεται να βάλει κανένας θεός το χέρι του αλλά να βγάλουμε εμείς τα δικά μας από τα μάτια. Προσοχή, λοιπόν! Η παγκόσμια ειρήνη βρίσκεται στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, το 90% των φίλων μου δεν θα κοινοποιήσει αυτό το άρθρο. Αλλά για κάθε like 1 ευρώ θα δοθεί για τη θεραπεία της. Είναι στο χέρι σου.

Του: Δημήτρη Αθανασιάδη

Πηγή: athensvoice.gr






Αναρτήθηκε από: