Ενα κορίτσι, δύο βιασμοί, πολλές «απουσίες» - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε 05/11/2016

Ενα 17χρονο κορίτσι βιάστηκε στη Δράμα για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα. Ενα κορίτσι που άγνωστο πώς και με ευθύνη ποιων αφέθηκε στη μοίρα του έρμαιο στη σεξουαλική βαρβαρότητα γνωστών ή αγνώστων.

Μεταφέρθηκε σε κώμα στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου της Δράμας έπειτα από χρήση ναρκωτικών και αφού την είχαν εγκαταλείψει αβοήθητη οι βιαστές της.

Ενα μόλις μήνα πριν, ένας άλλος γνωστός στις αρχές βιαστής την είχε επίσης βιάσει. Η κοπέλα δίνει τώρα μάχη για τη ζωή της, ενώ οι δράστες συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν οι προβλεπόμενες κατηγορίες.

Εδώ είναι που για τους περισσότερους τελειώνει αυτή η φρικαλέα είδηση, που είναι βέβαιο ότι συνοδεύεται και από σκέψεις του τύπου αφού ήταν τοξικομανής κάπως έτσι θα κατέληγε!

Εδώ όμως είναι ακριβώς το σημείο που σε μια πολιτισμένη χώρα όφειλε να ξεκινάει η είδηση και να κινητοποιείται έστω και αργά μια ολόκληρη κοινωνία με ό,τι υπολείμματα θεσμών έχει να επιδείξει.

Ποιοι γονείς, ποιο σχολείο, ποια αστυνομία, ποιοι δικαστές, ποιες κοινωνικές υπηρεσίες πέρασαν από τη ζωή αυτού του κοριτσιού και τι έκαναν για να μην υποστεί στα 17 της χρόνια το χειρότερο είδος βίας και μάλιστα κατ' εξακολούθηση;

Ενα κορίτσι που είναι εξαρτημένο από ουσίες δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη του ειδικά μετά την πρώτη φρικιαστική εμπειρία του βιασμού και να φτάνει να υποστεί τα ίδια. Ακριβώς για τον λόγο αυτό όφειλε μια πολιτισμένη κοινωνία και ο περίγυρός της να την προστατέψει.

Οι τρεις νέοι άνθρωποι δεν θεώρησαν τυχαία «νόμιμο» το δικαίωμά τους να προχωρήσουν στην πράξη αυτή μια και η ίδια «τα είχε ξαναπεράσει αυτά».

Οι ίδιοι μεγάλωσαν σε αυτή τη χώρα και έμαθαν να σκέφτονται με τις ίδιες λογικές εκείνων που την άφησαν στην τύχη της κι έφτασε σήμερα να παλεύει με το θάνατο.

Κι αν αυτό μοιάζει υπερβολικό, ας αναρωτηθούμε πόσες δοκιμασίες περνάει σε ένα δικαστήριο το θύμα μέχρι να αποφασίσει ο δικαστής να χώσει μέσα βαθιά τους ενόχους, ειδικά όταν πρόκειται για συγγενείς ή ομοεθνείς.

Ας αναρωτηθούμε πώς πέφτουν από τα σύννεφα οι τοπικές κοινωνίες ή οι γειτονιές όταν διαπιστώνουν ότι μπαμπάδες, θείοι, ξαδέλφια και φίλοι βίασαν ή κακοποίησαν ανήλικα παιδιά από το περιβάλλον τους.

Ας αναρωτηθούμε για όλα τα παιδιά με τα γυάλινα μάτια που τριγυρνάνε στους δρόμους, με τους συμπολίτες μας να ενοχλούνται από το... θέαμα.

Στο τέλος θα πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι μια και η 17χρονη κοπέλα δεν κινδυνεύει -αν καταφέρει να ζήσει- να υποστεί εξέταση μήπως τυχόν είναι οροθετική και μετά να τη συλλάβουν με κάποια υγειονομική διάταξη!

Άντα Ψαρρά

πηγή






Αναρτήθηκε από: