"Leading Change: Ευρωπαϊκοί προοδευτικοί για την πράσινη ανάπτυξη και δράση για το κλίμα" - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε 13/10/2016

Η Ζέφη Δημαδάμα, Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, συμμετείχε σε συνέδριο του ΕΣΚ - "Leading Change: Ευρωπαϊκοί προοδευτικοί για την πράσινη ανάπτυξη και δράση για το κλίμα" που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη με θέμα την μετάβαση σε οικονομίες φιλικές προς στο περιβάλλον. 

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του PES Sergei Stanishev, ο Γενικός Γραμματέας του Socialdemokratiet της Δανίας Jan Juul Christensen, καθώς και πρώην πρωθυπουργοί, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι κομμάτων.

Κατά την παρέμβασή της η Ζέφη Δημαδάμα τόνισε ότι: «Η ενεργειακή μετάβαση και η μετάβαση στην πράσινη οικονομία είναι μονόδρομος ωστόσο θα πρέπει να ληφθούν συγχρόνως υπόψη βασικά κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, οι ίσες ευκαιρίες για όλους και όλες, η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές και σοσιαλίστριες πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή με ρεαλιστικές προτάσεις και ενιαία στρατηγική για την προστασία του περιβάλλοντος και των ανθρώπων».

Ειδικότερα σημείωσε ότι «υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις, αποκλίσεις στις προτεραιότητες των ΕΣΚ  και χρειάζεται άμεσα και με συστηματική προσπάθεια η ανασύνθεση των πολιτικών για την πράσινη πόλη, τις πράσινες μεταφορές, την εξοικονόμηση ενέργειας με άλλες όπως η προσφυγική κρίση, η ανεργία. Απαιτείται να βρούμε κοινό βηματισμό με στόχο καλύτερες μέρες για όλους τους πολίτες της Ευρώπης».






Αναρτήθηκε από:

Ζέφη Δημαδάμα

Η Ζέφη Δημαδάμα είναι Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος - Διδάσκουσα (ΕΔΙΠ), Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πάντειο Παν/μιο