Ιοί ή κονσίλερ; - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Όλα καλά  και άγια με τα κοινωνικά δίκτυα. Όσο καλά και άγια, δηλαδή, είναι τα πράγματα στην κοινωνία, μιας και είναι μια μικρογραφία της κι αυτά. Με μόνη, ίσως, διαφορά ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι μικρότερος. Οι γέροντες, οι πολύ γέροντες, όμως, ως άτομα που ανήκουν σε μια γενιά ψηφιακά αναλφάβητη, συχνά και αναλφάβητη με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, απουσιάζουν από το διαδίκτυο. Άρα, έχουμε μια κοινωνία απλά λίγο νεότερη από την “κανονική”.

Το πρόβλημα που έφερε μαζί της η διάδοση των κοινωνικών δικτύων λέγεται “ιός”.  Μπορείς να το πεις άνετα και σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα αφού πρόκειται συνήθως για βιντεάκια με εμφανώς σεξουαλικό περιεχόμενο, καλλίπυγες δεσποσύνες με περιβολή Εύας προ του προπατορικού αμαρτήματος που προκαλούν το φιλοπερίεργον των διαδικτυακών φίλων που σπεύδουν να ανοίξουν το λινκ για να το δουν ολοκληρωμένο ως έργο τέχνης.

Κάθε τόσο, λοιπόν, χτυπά κάποιος ιός και φεύγει ύστερα αφού έχει γκρεμίσει τοίχους κι έχει σπείρει τον πανικό και την αναστάτωση στους απανταχού friends. Πολλές φιλίες έχουν χαλάσει εξαιτίας των ιών. Ευκαιρία ψάχνουν μερικοί να σε κάνουν delete/block με τη σάπια δικαιολογία ότι “έχεις ιό, φίλε, κάτσε να περάσει η επιδημία κι ύστερα θα σε ξανακάνω add”, τάχα μου.

Την πάτησα μια φορά και έκτοτε βλέπω με μεγάλη καχυποψία συνδέσμους με περιεχόμενο φανερά ξένο προς τις προτιμήσεις και τις συνήθειές μου. Αυτό πιθανόν να έχει ως επακόλουθο να χάνω και πράγματα που να είναι σημαντικά αλλά προσφέρονται σε λάθος περιτύλιγμα.

Πανικοβλήθηκα, λοιπόν, όταν είδα να περιφέρεται ασκόπως στην αρχική μου σελίδα σύνδεσμος με τον αισχρό τίτλο “10 κόλπα για να εφαρμόσεις τέλεια το κονσίλερ”. Λέω, σίγουρα ιός είναι κι αυτό. Δεν μπορεί. Γιατί ποιος εχέφρων άνθρωπος νοιάζεται τέτοιους καιρούς για να μάθει τόσα κόλπα μαζεμένα για το άπλωμα του κονσίλερ; Βασικά δεν ήξερα κιόλας τι είναι κονσίλερ κι όταν το γκούγκλισα κι έμαθα σκέφτηκα ότι δεν υπάρχουν σε καμία περίπτωση τόσα πολλά κόλπα για μια τόσο χαμηλής σημασίας δραστηριότητα. Αν υπάρχει καν ακόμα αυτή η δραστηριότητα, δηλαδή, που αμφιβάλλω. Πώς είναι δυνατόν; Κάποιος προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο πάλι, με τον να τον βάλει στη διαδικασία να μάθει πράγματα άσχετα κι ανώφελα, για να μην ασχοληθεί με την επανάσταση. Ή αυτό ή...είναι ιοοοός!

Εγώ, πάντως, το λινκ δεν το άνοιξα. Αν κάποιος το άνοιξε ας μου λύσει την απορία. Μάλλον, ΤΙΣ απορίες:

α) είναι ιός, τελικά; και

β) γιατί θέλει να ξέρει 10 ολόκληρα κόλπα για το πώς εφαρμόζεται τέλεια το κονσίλερ τη στιγμή που είναι καλύτερα και σαφώς χρησιμότερο να μάθει να καλλιεργεί λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ή να μάθει πλέξιμο, κέντημα και κοπανέλι; Μέχρι και τα αρχαία αραμαϊκά είναι χρησιμότερα από το άπλωμα του κονσίλερ.

Είναι ιός, σίγουρα είναι ιός.

Γεωργία Καρβουνάκη






Αναρτήθηκε από:

Γεωργία Καρβουνάκη