Ονειρο θα ’ναι... - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Ειδικοί: «Μείνετε σπίτι! Πάρτε απόσταση από τους άλλους! Αυτοαπομονωθείτε! Μην κάνετε χειραψίες!» Για τους περισσότερους οι οδηγίες για τον περιορισμό του νέου κορονοϊού στην κοινότητα και την προστασία των ευπαθών ομάδων μοιάζουν με εφιάλτη. «Τι θα κάνω σπίτι; Πόσες μέρες; Δεν αντέχω άλλο! Θέλω να βγω να ξεσκάσω! Θα πάθω κατάθλιψη!». Οσο κατανοητό και αν έχει γίνει το μήνυμα των ειδικών, είναι γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα θα δυσκολευτεί.

Στον αντίποδα, στο άκουσμα των οδηγιών, κάποιοι αγαλλίασαν - στα σπίτια τους κουλουριασμένοι ήσυχα στη γωνιά τους. «Δηλαδή, απλά να είμαι ο εαυτός μου», συλλογίστηκαν. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων, μια κοινωνική μειονότητα που σαν έτοιμη από καιρό υποδέχτηκε τις συστάσεις αναφωνώντας (από μέσα της) «Ε-ΠΙ-ΤΕ-ΛΟΥΣ»!

Η σύγχρονη πανδημία είναι για τους εσωστρεφείς, μετά τα ακουστικά, το καλύτερο πράγμα. Επιβάλλει όρους όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση ή η εργασία από το σπίτι, που για τους «κλειστούς» χαρακτήρες είναι ό,τι ένας μήνας φουλ κοινωνικών προσκλήσεων για τους εξωστρεφείς. Ναι, είναι η στιγμή των εσωστρεφών ανθρώπων να λάμψουν διά της ησυχίας και της απουσίας τους (πάντα) από την υπερεκτιμημένη εξωστρεφή παγκόσμια κοινότητα, αυτή τη φορά όμως... νομίμως.

Σε έναν πλανήτη (να το πούμε αυτό) που γέρνει επιδεικτικά προς τους... εκδηλωτικούς, όπου από την τάξη, το γραφείο μέχρι τις κοινωνικές συνευρέσεις (μικρές ή μεγάλες, δεν έχει σημασία) μεγαλύτερη αξία έχει το πόσο δυνατά μιλάς από το τι έχεις να πεις, οι εσωστρεφείς ξεχωρίζουν ως φαινομενικά προβληματικοί και η πίεση που τους ασκείται να αποχωριστούν τη ζώνη ασφαλείας τους και να γίνουν πιο κοινωνικοί είναι συνεχής. Πρέπει να έρθει μια πανδημία για να ησυχάσουμε λιγάκι; (Χωρίς νεύρα)

Ντάνι Βέργου

Πηγή: efsyn.gr






Αναρτήθηκε από: