ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπολογίζουν «χωρίς τον ξενοδόχο» - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Πρωταρχικός στόχος μας στο Κίνημα Αλλαγής είναι η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Και για να μιλάμε ξεκάθαρα, στόχος μας είναι η αντιπολίτευση με προτάσεις και με επιχειρήματα και όχι η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, με κραυγές και ανούσιες κοκορομαχίες όπως έχουν επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Η ανάδειξη θεμάτων όπως οι αυθαίρετες χρεώσεις των τραπεζών στις συναλλαγές με τους πολίτες, το θέμα της προστασία της πρώτης κατοικίας για τους πραγματικά αδύναμους που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, το ασφαλιστικό, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται καμιά ουσιαστική αναδιάρθρωση αλλά και την πρόταση μας για την καθιέρωση μόνιμης 13ης σύνταξης στους συνταξιούχους ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός.

Θα πορευτούμε έχοντας ως πυξίδα τα κρίσιμα ζητήματα για την Ελλάδα και την Ευρώπη τον επόμενο καιρό, ενδυναμώνοντας το Κίνημα μας, συνομιλώντας με την  αυτοδιοίκηση, με την κοινωνία πολιτών, τα επιμελητήρια και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες μητέρες, τις γυναίκες. 

Πεπεισμένοι ότι οι πολίτες κουράστηκαν με τα ψέμματα, τον άκρατο λαϊκισμό, τη χυδαιολογία και τη διχαστική ρητορική προχωρούμε αυτόνομα μπροστά με τους πολίτες που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ αλλά και με όσους και όσες επιθυμούν να συμπορευτουν με τις αρχές του σοσιαλισμού και της σοσιαλδημοκρατίας.

Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση, η οποία αφορά ζητήματα συνεργασιών με άλλα κόμματα δεν μας αφορά και είναι εκτός της δικής μας ατζέντας. Είναι δόλια και μεθοδευμένη κάθε τέτοια  συζήτηση, η οποία μόνο συγχύσεις προκαλεί και εξυπηρετεί τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. 

Αν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν ότι θέλουν συμμαχίες ας ψάξουν αλλού μακριά από το Κίνημα Αλλαγής. Αν η απλή αναλογική δημιουργεί προσδοκίες στο ΣΥΡΙΖΑ για εξουσία άρα και στην επιτακτική αναζήτηση αναγκαίων εταίρων υπολογίζει “χωρίς τον ξενοδόχο”. Εμείς δεν είμαστε οι ΑΝΕΛ. 

Συνεργασίες δεν οικοδομούνται ούτε σε καφέ ξενοδοχείων, ούτε σε καφενεία με παλιούς ή με νυν γνωστούς και φίλους. Τα κόμματα -αν και εφόσον προκύψουν ανάλογα ζητήματα- έχουν όργανα και έχουν δημοκρατικές διαδικασίες για να αποφασίσουν.  

Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής έχουμε χαράξει και υπερασπιζόμαστε την αυτόνομη πορεία μας, προχωράμε στο προγραμματικό και οργανωτικό μας σχεδιασμό στη Συνδιάσκεψη 14-15 Μαρτίου και όλα τα υπόλοιπα δεν αφορούν κανέναν και καμιά από εμάς.

Ζέφη Δημαδάμα






Αναρτήθηκε από:

Ζέφη Δημαδάμα

Η Ζέφη Δημαδάμα είναι Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος - Διδάσκουσα (ΕΔΙΠ), Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πάντειο Παν/μιο