ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Θα μπορούσες να την είχες καλέσει και να της το ζητήσεις. Κυρίως θα μπορούσες να της είχες εξηγήσει τη διαδικασία και τη σκέψη σου.

Οτι φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να εκλεγεί η ίδια Πρόεδρος. Αλλά ότι θα είχε σημασία για την ιστορία αυτού του τόπου η μάνα ενός παιδιού δολοφονημένου από φασίστες να είναι υποψήφια για το κορυφαίο αξίωμα της χώρας. Να της είχες πει ότι η πρότασή σου θα έκανε καλό πρώτα στη Δημοκρατία και μετά σε σένα (και φυσικά καθόλου σε εκείνη, που δεν την είχε ανάγκη).

Φαντάσου και μόνο το γεγονός στην ψηφοφορία να ακουγόταν το όνομά της, έστω κι αν έπαιρνε μόνο τις δικές σου ψήφους. Θα ήταν ένα σημαντικό μήνυμα έστω και σε επίπεδο συμβολισμών. Των συμβολισμών που νομίζω πως σε αυτό τον τόπο τους μετράμε ακόμα πολύ. Ειδικά στον κοινωνικό και πολιτικό χώρο που θέλεις να απευθυνθείς.

Θα μπορούσες επίσης να είχες σπάσει με σοβαρή εναλλακτική πρόταση και αυτή την περίεργη, μεθοδευμένη και εκβιασμένη «συναίνεση» που καλλιεργείται τις τελευταίες ώρες στο πρόσωπο της Σακελλαροπούλου. Ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσες να είχες δώσει μια εναλλακτική διεξόδου, αν είχαν κι αυτοί λίγο περισσότερο μυαλό.

Και φυσικά θα αποκόμιζες και πολιτικά οφέλη, αυτά που σαφώς επιθυμούσες με την πρότασή σου.

Θα μπορούσες να τα είχες κάνει όλα αυτά και, που ξέρεις, θα μπορούσε και εκείνη να είχε δεχτεί. Αρκεί να είχες πάρει ένα τηλέφωνο.

Τώρα έκανες απλά μαλακία.

Και όλα γυρνάν ανάποδα. Η Μάγδα Φύσσα σε αδειάζει, η «συναίνεση» γίνεται μονόδρομος και τα πικρόχολα σχόλια όσων είναι εναντίον σου, αυτή τη φορά είναι απολύτως δικαιολογημένα.

Όσο ταχύτερα και σαφέστερα αποδεχτείς την πατάτα και ζητήσεις συγνώμη, τόσο το καλύτερο. Αλλά συγνώμη αντρίκια, όχι αυτή την κουτσή ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 μετά το φιάσκο, η οποία αντί να κάνει καλύτερα τα πράγματα μάλλον σε εκθέτει περισσότερο (βλ. παρακάτω).

** Με την ευκαιρία, μια ανέλπιστη εκ μέρους μου συνηγορία στον Κυριάκο Βελόπουλο:

Αγαπητέ μου τηλεπωλητή – αρχηγέ κόμματος.
Συμφωνώ απόλυτα και χωρίς δεύτερη σκέψη με την άποψή σας ότι είναι αδιανόητο η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην μπορεί να επισκεφθεί το Άγιο Όρος, ένα κομμάτι δηλαδή της επικράτειας της οποίας θα προεδρεύει σε λίγες μέρες.

Καιρός λοιπόν να αλλάξει το καθεστώς αυτό, δεν νομίζετε;

——

* Η (κατώτερη των περιστάσεων) ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25 μετά την άρνηση της πρότασης από τη Μάγδα Φύσσα και την επισήμανσή της ότι δεν είχε ενημερωθεί για αυτήν.

«Το ΜέΡΑ25», όπως είπε ο Γραμματέας μας, κρίνει ότι «δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα εναντίον της μισαλλοδοξίας, της διχόνοιας και του αυταρχισμού από τη Μάγδα Φύσσα». Βέβαια, όπως ακόμα δήλωσε, «το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη να προωθήσει την υποψηφιότητά της» – και για αυτό πρότεινε σε βουλευτές άλλων κομμάτων να την υποστηρίξουν ώστε «να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού».

Το ότι η Μάγδα Φύσσα θεώρησε την πρότασή μας τιμητική, και μας ευχαρίστησε για αυτήν, μας τιμά. Το ότι δεν την αποδέχθηκε την τιμά και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές δεν αγωνίζονται για τα αξιώματα και, για αυτό, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα συμβολικό αξίωμα όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, δεν μας εξέπληξε η αντίδραση εκείνων που επιλέγουν πρόσωπα συστημικά με στόχο να ακυρώσουν το κάλεσμα για ενότητα εναντίον της μισαλλόδοξης ακροδεξιάς, το κάλεσμα που συμβολίζει η θέση του ΜέΡΑ25.

Μάριος Διονέλλης

dionellis.gr






Αναρτήθηκε από: