« Όταν η ευθύνη του πολίτη γίνεται μεγαλύτερη από του πολιτικού» - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Σε αυτές τις εκλογές η ευθύνη του ψηφοφόρου είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των υποψηφίων. Η ευθύνη μας είναι ιστορική για τον λόγο ότι αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Δύο μέρες πριν τις εκλογές και ο λαός είναι πολύ πιθανόν να πέσει θύμα της μεγαλύτερης πολιτικής εξαπάτησης που βίωσε ιστορικά η χώρα. Επειδή όλοι αναμετριούνται με την ιστορία και πρωτίστως εμείς, οι απλοί πολίτες, πρέπει να ειπωθούν κάποιες σκληρές αλήθειες, τις οποίες καλό είναι να τις έχουμε καλά στο νου και τη ψυχή μας όταν θα μπούμε στο παραβάν για τη μεγάλη απόφαση.

Οι «νόμιμοι ιδιοκτήτες της χώρας», όπως αντιλαμβάνονται την εξουσία και τη θέση τους στη χώρα, επιχειρούν μια εκστρατεία παραπλάνησης, μια εκστρατεία να μας κάνουν να ξεχάσουμε τι έγινε 40 χρόνια στη χώρα, ποιες πολιτικές εφάρμοσαν όσα χρόνια κυβέρνησαν και κυρίως τι χώρα παρέδωσαν τον Γενάρη του 2015. Εν πολλοίς, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι με βάση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών πέτυχαν την στρατηγική τους. Θέλω να απευθυνθώ: στους νέους των 17 ετών που είδαν μέσα στα σπίτια τους τόσα χρόνια τους γονείς τους να έρχονται αντιμέτωποι με την ανεργία, στους νέους των 25 και 30 χρονώνπου είδαν για πρώτη φορά το 2012 να θεσμοθετείται ο ρατσιστικός υποκατώτατος μισθός και να μειώνεται εν μια νυκτί περίπου 30% ο κατώτατος και που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν, αλλά και στις μεγαλύτερες γενιές που είδαν να χάνουν περίπου το 40% της σύνταξής τους. Όλοι εκείνοι ξέρουν, γιατί βίωσαν πιο πολύ από τον καθένα τι σημαίνει να μη μπορείς να χαμογελάς, να μη μπορείς να κάνεις πράξη τα όνειρά σου, να μη μπορείς να ζήσεις.

Ξέρουμε πολύ καλά ποιοί ήταν εκείνοι που με τις αποφάσεις τους αύξησαν την ανεργία στο 28%, οδήγησαν πάνω από 300.000 επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο και πάνω από 3.500.000 ανθρώπους να ζουν στα όρια της φτώχειας ή κάτω από αυτά. Ξέρουμε πολύ καλά και δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποιοί ήταν εκείνοι που απέλυσαν τους δασκάλους και τους καθηγητές μας, που μας ανάγκαζαν ως μαθητές να κάνουμε μαθήματα με φωτοτυπίες αντί βιβλία, που δεν επέτρεπαν σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας να έχουν δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία και που επέβαλαν το απαράδεκτο πεντάευρο στα εξωτερικά ιατρεία. Ξέρουμε πολύ καλά ποιοί χρεοκόπησαν τις τράπεζες δίνοντας δάνεια με αέρα σε ιδιοκτήτες καναλιών με αντάλλαγμα την στήριξή τους και ποιοί οδήγησαν τα ασφαλιστικά ταμεία σε απώλεια 13 δις ευρώ με το PSI, δήθεν για τη σωτηρία της χώρας. Αλλά αυτή η σωτηρία με όλα αυτά που έγιναν οδήγησε μια ολόκληρη χώρα και έναν λαό σε ανθρωπιστική κρίση, οδήγησε το λαό στην κόλαση.

Αυτοί, λοιπόν, που μας οδήγησαν στο γκρεμό, ζητούν την ψήφο μας για να μας αναγεννήσουν λέει. Αυτοί που μας οδήγησαν στο γκρεμό παρουσιάζονται οι από μηχανής θεοί. Μας τάζουν φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ ήταν εκείνοι που με τη φορομπηχτική τους πολιτική ισοπέδωσαν τη μεσαία τάξη . Δεν μας λένε πως θα μας ελαφρύνουν, με ποιούς πόρους. Μας πετάν ένα πυροτέχνημα, ότι δήθεν με ανάπτυξη 4% και περικοπές δαπανών θα τα καταφέρουν. Με ωραία και εύηχα λόγια, προσπαθούν να μας πείσουν. Στην ερώτηση ποιές δαπάνες θα κόψουν, τη μπάλα την πετούν στην εξέδρα. Τους είδαμε πριν,τους μάθαμε και ξέρουμε καλά τι εννοούν: περικοπές μισθών, συντάξεων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και υπογραφή τέταρτου μνημονίου. Άνθρωπος της αυλής του κυρίου Μητσοτάκη το είπε πρόσφατα σε συνέντευξη του αυτό, όταν υποστήριξε την ανάγκη πιστοληπτικής γραμμής στήριξης.

Πρέπει να σκεφτούμε ποιά Ελλάδα θέλουμε, πρέπει να σκεφτούμε αν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει η λογική, ο καθένας μόνος του. Θα επιτρέψουμε να επανέλθουν στην εξουσία εκείνοι που θεωρούν ότι η εξουσία αποτελεί ένα κληρονομικό δικαίωμα, ένα λάφυρο και ένα τσιφλίκι που τους ανήκει, όπως άλλωστε είχαν μάθει τόσα χρόνια; Θα επιτρέψουμε να αναβιώσουν οι πιο μαύρες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας, με πολιτικές του διεθνούς νομισματικού ταμείου; Θα επιτρέψουμε να ασκούν εξωτερική πολιτική οι χειρότεροι πατριδοκάπηλοι που γνώρισε η χώρα, οι οποίοι ενώ ούρλιαζαν για το Μακεδονικό είχαν παραχωρήσει εδώ και χρόνια το όνομα χωρίς καμία πρόνοια; Θα επιτρέψουμε να επανακάμψουν στην εξουσία αυτοί που υπέγραφαν την καταστροφή του δημόσιου συστήματος υγείας ενώ την ίδια στιγμή υπέγραφαν μυστικές συμφωνίες με φαρμακευτικές εταιρείες; Θα επιτρέψουμε να μας κυβερνήσουν όσοι θεωρούν ότι η χώρα είναι μια ανώνυμη εταιρεία και οι πολίτες αυτής της χώρας πελάτες της; Όλα αυτά είναι που έχουμε την ηθική υποχρέωση να έχουμε βαθιά χαραγμένα στη συνείδησή μας πριν αποφασίσουμε την Κυριακή. Η ψήφος αυτή είναι βαριά και μετά κανείς δεν δικαιούται να λέει πως δεν ήξερε. Τους γνωρίσαμε καλά, τους είδαμε πως κυβέρνησαν και στα χρόνια της επίπλαστης ευμάρειας και στα πέτρινα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων. Απέτυχαν παταγωδώς, διότι η κοινωνική λεηλασία που βιώσαμε ήταν απότοκα των πολιτικών τους όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στις δύσκολες στιγμές πάντα ως λαός υψώναμε ανάστημα και απαντούσαμε, το ίδιο πρέπει ένα παραπάνω να πράξουμε και τώρα. Ας μην φέρουμε ξανά το χαμόγελο στα πρόσωπα των δυναστών μας.

Γράφει ο Λευτέρης Ταμιωλάκης






Αναρτήθηκε από: