Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει απαξίωση της πολιτικής; Ναι, υπάρχει, και υπάρχει κυρίως από τους νέους ανθρώπους. Όμως δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Απαξίωση των πολιτικών υπάρχει, και όχι απαξίωση της πολιτικής. Το πώς ήρθε αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό.  Όμως η κοινωνία έχει συνέχεια. Και θέλει πολίτες - πολιτικούς που θα νοιάζονται για το γενικό καλό. Και ίσως είναι η στιγμή που θα πρέπει να πάψουμε να σκεφτόμαστε εγωκεντρικά, παραβλέποντας το «εγώ» και βάζοντας πάνω απ΄όλα το «εμείς», πετώντας παλιές ιδέες, συνήθειες, μα και όποιες πολιτικές συναλλαγές έχουμε μάθει ή μας έχουν εκπαιδεύσει όλοι αυτοί οι πολιτικοί ταγοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Για μένα, ίσως θα έπρεπε να έχει θεσπιστεί και ηλικιακό όριο υποψηφίων (σκληρό και άδικο ίσως, μα το πιστεύω)

Εκλογές λοιπόν σε λίγες μέρες, οι υποψήφιοι πολλοί, μα ευτυχώς πολλοί και οι νέοι άνθρωποι. Αυτό διαπιστώνω απ΄όσα παρακολουθώ. Και αυτό για μένα, είναι αρκετά ενθαρυντικό. Γιατί, η νοσηρή δυστυχώς κατάσταση που επικρατεί σήμερα πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει. Και δεν θα αλλάξει μέσω του παλιού, αλλά θα γεννηθεί από το νέο, τις νέες ιδέες, τα νέα παιδιά!

Γνωρίζω προσωπικά την Κατερίνα. Αυτό το κορίτσι το ξέρω, από την ηλικία που έκανε τα πρώτα της βήματα. Και ξέρω πολύ καλά και τους φίλους μου γονείς της. Τον Γιώργο και την Ελένη. Γνωρίζω τις ιδέες της, πως έχει γαλουχηθεί, αλλά και μιλώντας μαζί της τον τρόπο που σκέφτεται. Αυτή η κουβέντα μαζί της ήταν η αφορμή για να γράψω δυό λόγια. Δυο λόγια από καρδιάς, που όλοι οφείλουμε να πούμε σε αυτά τα νέα παιδιά. Και μην ξεχνάμε, ότι οι πολιτικοί προέρχονται από την κοινωνία. Από εμάς εκλέγονται. Ε, ας δώσουμε στους νέους αυτή την ευκαιρία, μιας και ένα είναι το σίγουρο! Εμείς οι «παλιοί «τα κάναμε μπάχαλο...

Γνωρίστε την Κατερίνα Μπορμπαντωνάκη

Ονομάζομαι Μπορμπαντωνάκη Κατερίνα του Γεωργίου και της Ελένης. Γεννήθηκα στο ευλογημένο νησί της Κρήτης και τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα στα χωριά μου, το Θραψανό και το Αρκαλοχώρι. Εδώ μεγάλωσα και εδώ γυρνάω μετά από 12 χρόνια απουσίας στην Αθήνα και στην Αγγλία, λόγω σπουδών και εργασίας. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος τριών μεταπτυχιακών διπλωματων σε Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), Μάρκετινγκ και Επικοινωνία, Ασφαλιστικά (CII Lloyd's of London). Εργάστηκα για 8 χρόνια στα διοικητικά ασφαλιστικής εταιρίας στην Αθήνα, ως υπεύθυνη underwriting και εξυπηρέτησης πελατών. Επέλεξα να επιστρέψω στον τόπο μου γεμάτη εμπειρία και διάθεση να δώσω το παρόν ώστε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον από νέους για νέους. Ένα μέλλον που οραματιζόμαστε για τον τόπο μας. Γιατί όντως ο τόπος μας αξίζει να είναι ένας Τόπος με Μέλλον!!

Κατερίνα Μπορμπαντωνάκη

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος: Ζαχαρίας Καλογεράκης

Για το pancreta.gr

Τσαγκατάκης Χαράλαμπος


Αναρτήθηκε από: