Δημοσιεύτηκε

Ένας τρόπος για να καταλάβεις τους ανθρώπους είναι να τους κάνεις να αισθανθούν άνετα. Να μπορούν χωρίς φόβο, να βγάλουν όλα τα πάθη που κρύβουν μέσα τους και να νιώθουν ότι μπορούν να είναι ο εαυτός τους.

Κρυμμένοι πίσω από ένα άψυχο αντικείμενο, όπως ο υπολογιστής ή το κινητό, οι περισσότεροι νιώθουν ελεύθεροι για να εκφράσουν την άποψή τους και μάλιστα με πιο έντονο συναίσθημα, απ’ ότι μπροστά σε άλλους ανθρώπους!

Νομίζουν ότι είναι ξεχωριστοί, ότι εκφράζουν τις δικές τους μοναδικές απόψεις. Απόψεις που τους έχουν τις περισσότερες φορές επιβληθεί, αντιδράσεις υποκινούμενες και συμπεριφορές άκρως ελεγχόμενες…

Κι αυτό γιατί κάποιοι σε παρακολουθούν ανθρωπάκο. Παρατηρούν τις αντιδράσεις σου και χρησιμοποιούν την ίδια γλώσσα με σένα για να σε «πάρουν μαζί τους», για να δεις το πρόσωπό σου στον δικό τους καθρέπτη. Ταυτίζεσαι, νομίζεις ότι επικοινωνείς...

Εσύ κοιμάσαι κι η τύχη σου δουλεύει. Κάποιοι άλλοι θα κάνουν απλά τη δουλειά τους. Θα τους εμπιστευτείς, θα ταυτιστείς μαζί τους και θα σε χρησιμοποιήσουν, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία σου να ζήσεις.

Μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα ζεις μία ψεύτικη ζωή. Μέχρι που δεν είσαι πια εσύ. Έχεις ταυτιστεί με ένα θηρίο χωρίς πρόσωπο, το εμπιστεύεσαι. Από αυτό άλλωστε εξαρτάσαι για να γεμίσεις το κενό που νιώθεις.

Κάτσε ανθρωπάκο νωχελικά στον καναπέ σου για να χαλαρώσεις. Κάτσε και δες από εκεί τις ζωές των άλλων, γιατί έτσι μόνο μπορείς να κρίνεις αυτούς που κάθονται στον καναπέ τους!

Χαλάρωσε και διώξε σαν σκόνη από πάνω σου κάθε αμφιβολία. Η είδηση είναι σίγουρα αληθινή! Πεινάς για ίντριγκα, διψάς για σκάνδαλα που θα σε κάνουν να ξεχάσεις την βαρετή σου ζωή.

Είσαι εξάλλου κουρασμένος για να ψάξεις την αλήθεια. Είσαι τόσο χαλαρός που καταπίνεις αμάσητες τις σοκαριστικές ειδήσεις και έτοιμος να γεμίσεις με αλλόκοτες εικόνες το άδειο σου μυαλό. Νιώθεις πλήρης μέσα στην λειψή σου ζωή…

Μην ανησυχείς όμως, υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν καλύτερα από σένα τι θέλεις! Σε παρακολουθούν ανθρωπάκο. Ζουν όμως κι αυτοί το δικό τους δράμα, γιατί αναλώνονται στο να ασχολούνται με τη δική σου τη ζωή.

Και μην τολμήσεις αυτό να το πεις σε κανέναν! Θα νομίζουν ότι είσαι τρελός ή διεστραμμένος. Κι εδώ που τα λέμε δεν θα έχουν άδικο, γιατί είναι διαστροφή να ζεις μια ζωή πλαστή. Γιατί η ζωή δεν είναι εδώ μέσα ανθρωπάκο...

Μαρία Μουσουράκη


Αναρτήθηκε από: