Αν τα ταξίδια ήταν δωρεάν, θα μ’ έβλεπες σπάνια! - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Μεγαλώνοντας, όλο και πιο έντονα, αναζητάμε διάφορους τρόπους απόδρασης απ’ τη ρουτίνα και την πίεση της καθημερινότητας. Τα ταξίδια αδιαμφισβήτητα, είναι η πρώτη επιλογή των περισσοτέρων!

Γνωρίζουν πως η αλλαγή παραστάσεων θα γεμίσει σίγουρα τις μπαταρίες τους και θα τους αναζωογονήσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε μόλις επιστρέψουν, θα είναι και πάλι ετοιμοπόλεμοι να ριχτούν στον αγώνα της επιβίωσης με μεγαλύτερο ζήλο.

Μεταξύ μας, για ποιο λόγο να δουλεύεις όλη σου τη ζωή και εν τέλει να μην επενδύεις λίγο χρόνο και χρήμα στην εξερεύνηση άλλων πόλεων, χωρών και πολιτισμών;

Αρχικά, να τονίσουμε, πως τα ταξίδια είναι αρκετά εθιστικά! Προσοχή· ταξιδέψτε υπεύθυνα, έχοντας στο μυαλό σας, ότι πολύ σύντομα θα νιώσετε ξανά την ανάγκη, να οργανώσετε εκ νέου τον προορισμό που ήδη λιγουρεύεστε, ενόσω ταξιδεύετε και χαλαρώνετε δημιουργικά!

Επίσης, αυτό το συναίσθημα που νιώθεις όταν φτιάχνεις βαλίτσα κι είσαι κάπως μπερδεμένη γιατί δεν ξέρεις τι να πρωτοπάρεις και τι ν’ αφήσεις πίσω, έχοντας παράλληλα και το άγχος αν θα χωρέσουν όλα ή αν θα πρέπει να φορέσεις τέσσερις μπλούζες, τρεις ζακέτες και δύο μπουφάν, είναι κι αυτό ένα αρκετά διασκεδαστικό μέρος της διαδικασίας ενός ταξιδιού.

Το αποκορύφωμα φυσικά είναι όταν φτάνεις στον προορισμό σου κι είσαι επιτέλους έτοιμος να γνωρίσεις καινούρια μέρη, νέους ανθρώπους, να δοκιμάσεις διαφορετικές κουζίνες και να έρθεις σ’ επαφή με άλλες παραδόσεις και νοοτροπίες.

Σίγουρα, αν τα ταξίδια ήταν δωρεάν, θα κάνατε μαύρα μάτια μέχρι να μας ξαναδείτε! Είναι εμπειρίες ζωής, που πάντα έχουν κάτι να μας διδάξουν, διευρύνουν τους ορίζοντές και μας γεμίζουν ελευθερία και γνώσεις!

Να ταξιδεύετε λοιπόν, όσο περισσότερο μπορείτε, για να ’χετε να διηγείστε όμορφες ιστορίες και περιπετειώδεις στιγμές στους γύρω σας!

Νάνσυ Γιοβάνογλου






Αναρτήθηκε από:

Νάνσυ Γιοβάνογλου

Η ποίηση είναι για τους ευφυείς ή για τους τρελούς;