Δημοσιεύτηκε

Είναι γνωστό πως το γέλιο, έχει φαρμακευτικές ιδιότητες, αφού αποδεδειγμένα, πέραν του ότι συμβάλλει στο κάψιμο κάποιων ανεπιθύμητων θερμίδων, μας γεμίζει αισιοδοξία κι ενέργεια. Έτσι λοιπόν, ο σοφός λαός έχει απόλυτο δίκιο, όταν λέει πως, το γέλιο έχει ευεργετικές επιδράσεις στη ζωή μας.

Το χαμόγελο, είναι μεταδοτικό. Πόσες φορές έχει τύχει να μας χαμογελάσει κάποιος εντελώς άγνωστος κι αυτομάτως, χωρίς να το σκεφτούμε, ανταποδίδουμε κι εμείς; Εκείνη την ώρα, γεμίζουμε θετική ενέργεια, ξεφεύγουμε από το πρόβλημα που ίσως απασχολούσε την σκέψη μας και διώχνουμε το όποιο κατσούφιασμα είχε εδραιωθεί στο υπέροχο προσωπάκι μας!

Καταλαβαίνετε λοιπόν, πόσο σημαντικό θα ήταν και πόσο τυχεροί θα ήμασταν κι εμείς, αν μπορούσαμε κάπως να εξασφαλίζαμε, την ημερήσια δόση γέλιου και χαχανητών που χρειάζεται ο οργανισμός μας, προκειμένου να δει τις καταστάσεις, μ’ άλλο μάτι!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο, απ’ το να περνάμε την ώρα μας, με άτομα που μας κάνουν να λυνόμαστε στα γέλια. Το χιούμορ στις διαπροσωπικές σχέσεις, όπως κι η χημεία, είναι βασικές προϋποθέσεις για να «δέσει το γλυκό»!

Όσο πιο πολύ γελάμε με τους άλλους, είτε είναι οι φίλοι μας, είτε είναι η σχέση μας ή άτομα της οικογένειάς μας, τόσο πιο πολύ ξεφεύγουμε απ’ τη μιζέρια και το άγχος της καθημερινότητας και δενόμαστε μαζί τους ακόμη περισσότερο!

Τα «inside jokes» δίνουν και παίρνουν, ξεφυτρώνουν μέχρι και σε άκυρες στιγμές και γενικά, μ’ αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζουμε την ευτυχία των άλλων, γεμίζοντάς τους χαμόγελα.

«Η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι εκείνη που δεν γελάσαμε».
Nicolas Chamfort

Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά που θα σαι στις μαύρες σου, ή θα θες να φτιάξεις λίγο τη διάθεσή σου, δεν έχεις παρά να συναντήσεις εκείνα τα άτομα, που θα σε κάνουν να ξεφύγεις, έστω και για λίγο, απ’ τη μαυρίλα της ζοφερής πραγματικότητας.                 

Το γέλιο λοιπόν, σώζει  ζωές κι αναμφισβήτητα, είναι ο καλύτερος μηχανισμός αντιμετώπισης κάθε άβολης ή αγχωτικής κατάστασης!

Νάνσυ Γιοβάνογλου


Αναρτήθηκε από:

Νάνσυ Γιοβάνογλου

Η ποίηση είναι για τους ευφυείς ή για τους τρελούς;