Κι η απόρριψη, είναι κομμάτι της ζωής - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Ο φόβος της απόρριψης, αποτελεί μία καθολική ανησυχία που ταλανίζει τους περισσότερους ανθρώπους, αφού η ανάγκη να αισθάνονται αποδεκτοί, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Όταν κάποιος μας απορρίπτει, αυτομάτως γεμίζουμε ανασφάλειες. Θεωρούμε πως δεν είμαστε «αρκετά καλοί» γι’ αυτήν τη σχέση, τη δουλειά, τη φιλία. Ναι σίγουρα μας πονάει, ναι θα αισθανθούμε το απόλυτο κενό, ναι, ίσως κλάψουμε και λίγο, αλλά στο τέλος, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε, πως η ζωή δεν τελειώνει εδώ!

Σίγουρα δεν έχει έρθει το τέλος του κόσμου και σύντομα, τα συναισθήματα της λύπης θ’ αρχίσουν να ξεθωριάζουν, μόλις αντιληφθούμε πως ο πόνος, είναι απλά προσωρινός. Αν μάλιστα αξιοποιήσουμε την απόρριψη και με ορθολογικό τρόπο προσπαθήσουμε να την αναλύσουμε, χωρίς συναισθηματισμούς, τότε όχι μόνο θα την αποδεχθούμε ευκολότερα, αλλά θα καταλάβουμε πως στο μέλλον, θα υπάρξουν άτομα που δεν θα μας φερθούν με τον ίδιο τρόπο.

Τη στιγμή λοιπόν, που νιώθεις απογοήτευση, θυμό, αναστάτωση, επειδή δεν σε πήραν στη δουλειά που ονειρευόσουν, ή επειδή δεν πήρες την επιβεβαίωση από έναν έρωτα που ήθελες ν’ ανθίσει, σκέψου πως η απόρριψη είναι χρήσιμη και θα σε βοηθήσει να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου και να καταλάβεις τι είναι στην τελική, πιο κατάλληλο για εσένα και τι σου ταιριάζει περισσότερο.

Με λίγα λόγια, μην το παίρνεις προσωπικά. Άσχημο πράγμα, δε λέω, αλλά ειλικρινά, όλοι το έχουν βιώσει. Είναι αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής κι αν το δεις με μια πιο φιλοσοφική ματιά, είναι και κάπως, απαραίτητη. Σκέψου πως η απόρριψη, μας κάνει πιο δυνατούς, πιο ρεαλιστές και φυσικά μέσα από τα «όχι» που δεχόμαστε, στο τέλος, θα εκτιμήσουμε περισσότερο αυτό το «ναι» που κάποια στιγμή –δεν μπορεί- θα έρθει!

Σ’ αυτό το σημείο, θα ήθελα να τονίσω πως δεν πρέπει να χάνουμε την αυτοπεποίθηση και την εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, αφήνοντας το ένα αρνητικό συναίσθημα να διαδέχεται το άλλο. Σίγουρα δεν πρέπει να ζούμε με τον φόβο της απόρριψης, διότι απλούστατα αυτό σημαίνει ότι δεν θα διεκδικούμε όσα επιθυμούμε και δεν θα παίρνουμε ρίσκα, φοβούμενοι συνεχώς, μία ενδεχόμενη αρνητική εξέλιξη των πραγμάτων.

Μάθε από την απόρριψη, κάνε την σύμμαχό σου, μην τη φοβάσαι και δες πως πολλές φορές, όταν κάτι κλείνει ή κάνει τον κύκλο του και τελειώνει, τότε αργά ή γρήγορα, η νέα πόρτα που θ’ ανοίξει θα σε γεμίσει νέα συναισθήματα επιβεβαίωσης κι αισιοδοξίας!

Νάνσυ Γιοβάνογλου






Αναρτήθηκε από:

Νάνσυ Γιοβάνογλου

Η ποίηση είναι για τους ευφυείς ή για τους τρελούς;