Εμείς οι δύο τελικά, δε συναντηθήκαμε τυχαία - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Πολλές φορές, θεωρούμε, πως ορισμένοι άνθρωποι εισβάλλουν στην καθημερινότητά μας, εντελώς τυχαία, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Η αλήθεια είναι όμως, πως, κάθε άτομο που γνωρίζεις, έχει να σου προσφέρει κάτι, είτε θετικό είτε αρνητικό. Ίσως σε βοηθήσει να μάθεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου, ίσως σου παρέχει την ασφάλεια και φροντίδα που αποζητάς, ή ίσως σε κάνει να νιώθεις ότι χάνεις το μυαλό σου και ξεπερνάς τα όριά σου.

Θεωρώ λοιπόν, πως καμία συνάντηση στη ζωή μας, δε γίνεται τυχαία. Ειδικότερα, όταν γνωρίζεις εκείνο το άτομο, που σε συνταράσσει συναισθηματικά και σου αναδιοργανώνει ολόκληρη τη ζωή, τότε ξέρεις, πως για κάποιο ξεχωριστό λόγο συνέβη αυτή η γνωριμία.

Μπορεί να μη βγάζει νόημα ή μπορεί να απορείς με τις συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες γνωρίστηκες με ορισμένους ανθρώπους, αλλά κατά βάθος χαίρεσαι που η μοίρα έκανε τα δικά της μαγικά κι ένωσε τις ζωές σας μ’ αυτόν τον τρόπο.

Βέβαια, ακόμη κι αν δεθείς με κάποιον ή ακόμη κι αν πιστεύεις πως η χημεία που σας ενώνει είναι αληθινή και πως θα κρατήσει για πάντα, δυστυχώς, δεν ισχύει πάντα. Η ιστορία έχει δείξει, πως κάποιες φορές αυτό, δε σημαίνει αναγκαία, ότι  είναι αμοιβαίο κι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τότε συνειδητοποιείς, πως ακόμη κι αν γεύτηκες μια μορφή απογοήτευσης, ακόμη κι αν το έζησες μόνος σου στο κεφάλι σου, δεν παύει ν’ αποτελεί ένα είδος «μαθήματος» το οποίο θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς. Άρα, καθόλου τυχαία δε συναναστράφηκες και δε συνδέθηκες με εκείνο το άτομο, ακόμη κι αν πληγώθηκες εν τέλει.

Το συμπέρασμα είναι ένα· δεν πρέπει να πιέζουμε καταστάσεις ή να επιδιώκουμε σχέσεις κι επαφές με συγκεκριμένα άτομα, τόσο στον ερωτικό όσο και στον φιλικό τομέα. Οι σχέσεις κι οι συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων, πρέπει να προκύπτουν φυσικά κι ανεπιτήδευτα.

Κάθε άτομο που περνάει απ’ τη ζωή μας, μας διαμορφώνει, μας διδάσκει, μας γεμίζει εμπειρίες κι αναμνήσεις. Το σώμα, δε ξεχνάει εύκολα χάδια, ενώ το μυαλό, όπως κι η καρδιά, δε διαγράφει πρόσωπα κι ονόματα, τα οποία υπήρξαν, κάποια περίοδο στη ζωής μας, η «καλημέρα» κι η «καληνύχτα» μας. 

Γι’ αυτό λοιπόν, την επόμενη φορά που θα «τύχει» να γνωρίσετε ένα νέο άτομο, σκεφτείτε, πως για κάποιο λόγο συνέβη κι αφεθείτε στο ταξίδι που ξεδιπλώνεται μπροστά σας.  Άλλωστε, μια διατάραξη της καθημερινότητας, (σχεδόν) ποτέ δεν έβλαψε κανέναν!

Νάνσυ Γιοβάνογλου






Αναρτήθηκε από:

Νάνσυ Γιοβάνογλου

Η ποίηση είναι για τους ευφυείς ή για τους τρελούς;