Είμαστε για το ζήτω ( ; ) - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Για ακόμη μια χρονιά θα παιχτεί στη χώρα μας το έργο

Η Παρέλαση”.

Πληροφορίες για την παράσταση

Συγγραφέας  Άγνωστος αλλά και τόσο γνωστός!

Πρωταγωνιστούν:

Οι επίσημοι, πρόσωπα εντελώς εφήμερα, σήμερα είναι, αύριο δεν είναι.

Οι παλαίμαχοι, που, έχοντας αγωνιστεί σε όλη τη ζωή τους σε κάθε πεδίο μάχης, επιβραβεύονται στο ύστερον του βίου τους με το να στρέψουν την κεφαλή, αποτίοντας τιμή στους ανωτέρω εφήμερους και ενίοτε αμφιβόλου αξίας επισήμους.

Η μαθητιώσα νεολαία. Συχνό το φαινόμενο να μην γνωρίζει γιατί πρέπει να ντυθεί ομοιόμορφα και ομοιόχρωμα και να ξεποδαριάζεται ρυθμικά υπό τους ήχους των κρουστών. Επιβραβεύεται με το πέρας της παράστασης με έξοδο στις καφετέριες και στα μπαράκια, με έξοδα των γονέων.

Το κοινό. Αυστηρά για γονείς, αδέλφια και γενικά πρόσωπα του περιβάλλοντος των πρωταγωνιστών. Ρόλος τους να χειροκροτούν. Όλοι οι υπόλοιποι αδιαφορούν πλέον και, αν θέλουν, το βλέπουν σε απευθείας μετάδοση από την τηλεόραση ή τις σημαντικότερες σκηνές στις ειδήσεις και, κυρίως,  στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο μετανάστης σημαιοφόρος. Για άγνωστους ακόμη λόγους η κοινωνία διχάζεται κάθε φορά για το ποιος αριστούχος είναι πιο αριστούχος από τον άλλον.

Οι σημαίες, σημαίες από νάυλον, σημαίες πλαστικές. Κυρίως.

Οι φωτογράφοι. Απαθανατίζουν τους επισήμους με σκοπό το κέρδος. Απαθανατίζουν στιγμιότυπα με θέμα τις λέξεις κλειδιά με τον ίδιο σκοπό ή (και) τη δόξα.

Το νόημα της ημέρας μέσα από λέξεις - κλειδιά

Ο καιρός.

Το μίνι της μαθήτριας - καθηγήτριας

Το ντεκολτέ της μαθήτριας - καθηγήτριας

Το τακούνι της μαθήτριας (γι αυτό της καθηγήτριας δεν έχει προβλεφθεί ρόλος)

Το σεξ/ ο σεξισμός

Καφετέρια - μπαράκι - ταβέρνα

Αργία

Ζήτω

Μεγάλοι κερδισμένοι

Καφετέρια - μπαράκι - ταβέρνα. Παλιότερα και αστέρες του τραγουδιού που έκαναν εμφανίσεις - αστραπή στις ντίσκο των επαρχιακών πόλεων, με ώρα έναρξης την ώρα λήξης της παρέλασης.

Κατασκευαστές σημαιών/μπαλονιών και υπαίθριοι πωλητές αυτών.

Μαθήτρια/καθηγήτρια με την πιο κοντή φούστα, το πιο βαθύ ντεκολτέ, το πιο σπασμένο τακούνι, το πιο έντονο μακιγιάζ (και λοιπά σύμβολα εθνικής υπερηφάνειας) .

Προμηθευτές καυσίμων του δημοσίου, αν πληρωθούν ποτέ.

Οι φωτογράφοι

Μεγάλοι χαμένοι

Το πραγματικό νόημα της ημέρας

Οι μαθητές/καθηγητές. Ουδείς ασχολείται μαζί τους, σε σημείο να υπάρχει ορατό το ενδεχόμενο να μην ξαναβρούν δουλειά στην παράσταση.

Η εθνική μνήμη

Είμαστε για το ζήτω (;)

 

Καρβουνάκη Γεωργία






Αναρτήθηκε από:

Γεωργία Καρβουνάκη