Η ζωή στα Χανιά - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Αν είσαι Χανιώτης, ή φοιτητής που σπουδάζει ή απλά έχεις περάσει κάποιες μέρες στα Χανιά, θα συμφωνήσεις μαζί μου πως δε μιλάμε για μία τυπική πόλη ή ένα συνηθισμένο νησί. Η Κρήτη, γενικότερα, είναι ένας μαγικός κόσμος που σου προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες και σε παρασύρει στους χορευτικούς της ρυθμούς.

Η ζωή στα Χανιά συγκεκριμένα, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου τύχει. Για μας τους ντόπιους, κάθε καλοκαίρι είναι και μια νέα περιπέτεια, αφού περνάμε περισσότερο χρόνο έξω, αράζοντας με τις ώρες στα καθιερωμένα μας «στέκια». Σε κάθε μας έξοδο, γνωρίζουμε νέο κόσμο, απολαμβάνουμε την κρητική κουζίνα και συνδυάζουμε γλέντι, χορό και ρακί με ευκολία!

Πού πηγαίνουμε όταν βγαίνουμε λοιπόν;

Αρχικά, όταν κατεβαίνουμε για καφέ, ενώ οι επιλογές ομολογουμένως είναι άπειρες, η προτίμηση μας περιλαμβάνει, άλλοτε το «Στενό» και συγκεκριμένα το μαγαζί «Δύο Λουξ» καθώς, πέραν του ότι μπορείς να κλείσεις οχτάωρο χωρίς να το καταλάβεις παίζοντας τάβλι ή τίτσου, βρίσκεσαι γενικά, σε ένα παρεΐστικο μαγαζί, γεμάτο φοιτητές και καθηγητές, μ’ αποτέλεσμα να απολαμβάνεις ξέγνοιαστα κάθε λεπτό.

Από την άλλη, έχουμε και το Κουμ Καπί, το οποίο βρίσκεται παραλιακά και είναι γεμάτο καφετέριες, με δικιά μας αγαπημένη, το «Μικρό Καφέ». Πίνεις τον καφέ σου, διαβάζεις την εφημερίδα σου κι έχεις τη θάλασσα στα πόδια σου! Τί άλλο να ζητήσει κανείς;

Παραλία Κουμ Καπί
 

Το βράδυ τώρα, τα μαγαζιά που επιλέγουμε είναι αρκετά, οπότε θα προσπαθήσω να τα χωρέσω όλα! Τις περισσότερες φορές, καταλήγουμε Σπλάντζια, μία γραφική συνοικία, με το δικό της ξεχωριστό χρώμα που ομορφαίνει τα βράδια μας. Αν θες μπύρα και καλό φαγητό θα κάτσεις στον «Πλάτανο» ή στο «καφενείο του Μπουρμπάκη» κι αν μετά θες να πιεις κι ένα ποτό βρε αδερφέ, δε θα πας και πολύ μακριά αφού το «Κλειδί», είναι εκεί ανάμεσα!

Σπλάντζια, Χανιά
 

Εξίσου αγαπημένα μαγαζιά, είναι και το «Μοναστήρι του Καρόλου», η «Πλάκα», το «Αερικό», η «Έλλη», η «Συναγωγή» και γενικά τα μεζεδοπωλεία στη Νταλιάνη!! Η «γωνιά των Αγγέλων» επίσης, όπως κι ο «Ιστιοπλοϊκός Όμιλος» σου προσφέρουν υπέροχη θέα, αφού βλέπεις τη θάλασσα και τον φάρο να ξεδιπλώνουν το μεγαλείο τους μπροστά σου.

Η γωνιά των Αγγέλων
 
Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανιών
 
Αερικό
 

Σ’ αυτό το σημείο, θα ήθελα να με συγχωρέσετε όσοι δεν είδατε στο συγκεκριμένο άρθρο κάποια αναφορά στο δικό σας αγαπημένο μαγαζί/στέκι· κι η αλήθεια είναι πως δεν έγραψα για όλα όσα ήθελα αφού ο κατάλογος είναι μακρύς κι ατελείωτος! Το μόνο που μπορώ να σας εγγυηθώ είναι πως ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τα Χανιά είναι να χαθείτε στα στενάκια της παλιάς πόλης και να αφήσετε το ένστικτό σας, να σας καθοδηγήσει!

Νάνσυ Γιοβάνογλου






Αναρτήθηκε από:

Νάνσυ Γιοβάνογλου

Η ποίηση είναι για τους ευφυείς ή για τους τρελούς;