Μία έξυπνη εφαρμογή διαχείρισης ηλεκτρικής εγκατάστασης με απομακρυσμένη πρόσβαση. ανέπτυξε στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής του έρευνας, ο Χανιώτης φοιτητής Χριστόφορος-Βασίλειος Κούτσικος.  Στόχος του, να αποκτήσουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα τον έλεγχο των ηλεκτρικών συσκευών του χώρου τους από το κινητό τους τηλέφωνο ή το tablet ενώ μετά την ολοκλήρωσή της, θα διατεθεί δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη.

Όπως δήλωσε ο ίδιος:“Ήδη στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής μου έρευνας έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου της ηλεκτρικής εγκατάστασης με τη χρήση smartphone ή Η/Υ. Εμβαθύνοντας πλέον η εφαρμογή με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί να παίρνει πρωτοβουλίες βάσει των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη και να τον απαλλάσσει  από διαδικασίες που αφορούν την θερμοκρασία του χώρου, την φωτεινότητα κλπ. Η σύλληψη της ιδέας  επήλθε μετά από συζήτηση με άτομο με κινητικές δυσκολίες που εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του  για το ότι πολλές καταστάσεις που θεωρούνται αυτονόητες (να πατήσω το διακόπτη να ανάψει το φως ή να πάω στον ηλεκτρολογικό πίνακα να ανοίξω το θερμοσίφωνα)  πόσο δύσκολο ήταν για την δική του καθημερινότητα χώρια τα προβλήματα μετακίνησης σε ένα χώρο που δεν είναι διαμορφωμένος να καλύψει τις ανάγκες του”.

Η εφαρμογή αυτή με το πέρας της έρευνας και ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών που πρέπει να υποβληθεί ώστε να είναι 100% λειτουργική θα διατεθεί δωρεάν σε όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη καθώς και συλλόγους που στηρίζουν την έρευνα αυτή παρέχοντας στο φοιτητή πολύτιμες πληροφορίες για την καθημερινότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποι μας.

πηγή


Πηγή: pancreta