Το ντοκιμαντέρ του Ντι Κάπριο για το κλίμα: «Πριν από τον κατακλυσμό» (video) - Ειδήσεις Pancreta

Φέρει τον τίτλο «Πριν από τον κατακλυσμό» και για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ ο γνωστός ηθοποιός  Λεονάρντο ΝτιΚάπριο ταξίδεψε σε κάθε γνωιά του πλανήτη.

Σύμφωνα με τον Ντι Κάπριο θα πρέπει να δωθεί έμφαση στην κλιματική αλλαγή, ιδιαίτερα ενόψει των Προεδρικών εκλογών που θα γίνουν στις 8 Νοεμβρίου.

«Αυτό το ζήτημα έχει πολώσει τόσο πολύ αν και έχει συζητηθεί τόσο λίγο και κατά πάσα πιθανότητα είναι και το λιγότερο κατανοητό στους πολιτικούς λόγους», επισήμανε κατά την ομιλία του στη διάρκεια μίας προβολής της ταινίας στο Λος Άντζελες.

«Ούτε μία ερώτηση δεν έγινε για την κλιματική αλλαγή στις συζητήσεις των υποψηφίων Προέδρων και Αντιπροέδρων. Ούτε μία», είπε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σημειώνει το CNN έγινε μόνο μία ερώτηση στους υποψήφιους για την Προεδρία κι αυτή από μέλος του ακροατηρίου και αφορούσε την ενεργειακή πολιτική που θα ακολουθήσει ο κάθε υποψήφιος σε περίπτωση που εκλεγεί.

Το ντοκιμαντέρ «Πριν από τον κατακλυσμό» σκηνοθέτησε ο Φίσερ Στίβενς, ο οποίος δήλωσε ότι η έλλειψη συζήτησης για την κλιματική αλλαγή ήταν αυτή που τους ώθησε να ταξιδέψουν για σχεδόν τρία χρόνια σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να γυρίσουν την ταινία.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ο ηθοποιός και ο σκηνοθέτης ταξίδεψαν μεταξύ άλλων στο Μαϊάμι, το Πεκίνο, τον Καναδά και την Ινδονησία και εμφανίζονται σ’ αυτήν ο Μπαράκ Ομπάμα, ο πάπας Φραγκίσκος και το Τζον Κέρι.

πηγή


Πηγή: pancreta