Σοκαριστικό βίντεο: Δείτε πώς συλλέγεται το μαλλί ανκορά - Ειδήσεις Pancreta

Μια γαλλική οργάνωση για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων, απαιτεί την απαγόρευση της ανατροφής των κουνελιών ανκορά που είναι διάσημα για την γούνα της, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο που κατέγραψε κρυφά και δείχνει την συλλογή του μαλλιού από τα ζωντανά κουνέλια την ώρα που αυτά ουρλιάζουν.  

«Οι εικόνες αποδεικνύουν περίτρανα τα βασανιστήρια τα οποία υπόκεινται τα κουνέλια» έγραψε η οργάνωση One Voice. Τα μικρά ζώα «κλαίνε από τον πόνο και το φόβο την ώρα που τραβούν το τρίχωμά τους, ενώ ορισμένες φορές και με το δέρμα τους επάνω». «Είναι απαράδεκτο» δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος της οργάνωσης Μούριελ Αρνάλ, ζητώντας την απαγόρευση του μαλλιού ανκορά. Η οργάνωση One Voice που ιδρύθηκε το 1995 με έδρα την ανατολική πόλη του Στρασβούργου, «διείσδυσε σε έξι φάρμες εκτροφής κουνελιών ανκορά σε όλη τη Γαλλία για την έρευνα, η οποία διεξήχθη από τον Φεβρουάριο έως τον Ιούλιο, όπως είπε η ίδια. Η οργάνωση δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των εταιρειών, προτιμώντας να «καταγγείλει όλο το σύστημα και να επιτευχθεί μία καθολική απαγόρευση για την πώληση του μαλλιού ανκορά» πρόσθεσε η Αρνάλ.

Περίπου το 90% της παγκόσμιας παραγωγής μαλλιού ανκορά προέρχεται από κουνέλια στην Κίνα, η οποία στερείτε νομοθεσίας για την προστασία των ζώων. Το 2013, η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PETA, ξεκίνησε μία εκστρατεία καταγγέλλοντας την αντιμετώπιση των κουνελιών που εκτρέφονται για τη γούνα τους. Ως αποτέλεσμα της κίνησης της PETA, μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ενδυμάτων, συμπεριλαμβανομένης της H&M έπαψε την χρήση του μαλλιού ανκορά στα προϊόντα τους.    Σε σύγκριση με την Κίνα, το μόνο πράγμα που είναι διαφορετικό στη Γαλλία είναι πως τα κουνέλια έχουν άχυρο στα κλουβιά τους, αλλά αυτό γίνεται ώστε η γούνα τους να είναι πιο μεταξένια και καθαρή, παρά για την ευημερία τους» δήλωσε η Αρνάλ.  «Η διαδικασία είναι μια πηγή μόνιμου άγχους για τα κουνέλια» γράφει στην ιστοσελίδα της η οργάνωση. «Γυμνά μετά την συγκομιδή του μαλλιού, κινδυνεύουν από θερμικό σοκ, όταν επιστρέφουν και πάλι στα κλουβιά τους, χωρίς καμία προστασία από το κρύο».  


Πηγή: ethnos.gr