"Σάββατα με τους Επιστήμονες" στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - Ειδήσεις Pancreta

«Σάββατα με τους Επιστήμονες» ονομάζεται η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (πρώτο και τρίτο Σάββατο κάθε μήνα) με στόχο τη μάθηση οργανισμών στα ερημικά οικοσυστήματα.

Σχετική είναι η πρόσκληση που στάλθηκε απο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην οποία αναφέρει τα εξής:

Ελάτε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015 στο Μουσείο για να γνωρίσετε και να ανταλλάξετε απόψεις με έναν επιστήμονα σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα ερημικά οικοσυστήματα και τους οργανισμούς που ζουν σ' αυτά. Σας περιμένουμε ακόμη για να ερευνήσουμε, να παίξουμε και να φτιάξουμε τις δικές μας «ερημικές κατασκευές»!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00    Συζήτηση με θέμα: «ΖΩΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ: Έρημοι» από τη Δρ Στάθη Ιάσμη, Σκορπιολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (Αίθουσα Πολυμέσων).

12:15-14:00    Εξερεύνηση και Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα «Πόσο μπορεί να αντέξει κανείς σε τέτοιο τόπο;» (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου  - για ηλικίες άνω των 8 ετών). 12:15-14:00    Φτιάχνω τον αγαπημένο μου ήρωα και συμμετέχω στο Θέατρο Σκιών με θέμα «Παραμύθια της Ερήμου» (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου - για ηλικίες άνω των 4 ετών). 12:00-14:00    Κατασκευάζω το δικό μου Θέατρο Σκιών.

Μετά το τέλος της ομιλίας θα προβάλλονται δύο ταινίες μικρού μήκους σχετικές με τις ερήμους.

Γενική είσοδος 6 €

Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»:  Είσοδος δωρεάν

Παιδιά κάτω των 4 ετών: Είσοδος δωρεάν

ΑμεΑ: Είσοδος δωρεάν


Πηγή: pancreta