Κρήτη: Ημερίδα για τη βιώσιμη θαλάσσια οικονομία - Ειδήσεις Pancreta
Ημερίδα με θέμα «Clusters για Βιώσιμη Θαλάσσια Οικονομία και Παράκτιο Τουρισμό στην Κρήτη» καθώς και η μεγάλη σημασία της «Γαλάζιας Οικονομίας», θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη στην Περιφέρεια Κρήτης.

Για το θέμα της ημερίδας πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ Μηνάς Παπαδάκης, η διευθύντρια Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Ανθούλα Κονσολάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης.

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της «Γαλάζιας Οικονομίας» και πώς μπορεί να αποτελέσει μοχλό ενίσχυσης της περιφερειακής οικονομίας, σε τομείς που σχετίζονται με τον παράκτιο τουρισμό, την ναυτιλία, την ενέργεια από τη θάλασσα, τη θαλάσσια επιτήρηση, τη ναυτιλία και την κρουαζιέρα, ζητήματα ιδιαίτερης σημασίας και για την Κρήτη, ως νησιωτικής Μεσογειακής Περιφέρειας.

Ο κ. Αλεξάκης τόνισε, επίσης, την ανάγκη προτεραιοποίησης θεμάτων σε σχέση με τις ανάγκες και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις στην Κρήτη, τη διεύρυνση της συνεργασίας, την εξειδίκευση για την ανακάλυψη της επιχειρηματικής δυνατότητας σε συναφείς κλάδους μέσω της έρευνας και της καινοτομίας στη θάλασσα σε συνεργασία με τα Ερευνητικά Κέντρα του νησιού, αλλά κυρίως, μέσω και ισχυρών δεσμών επικοινωνίας και συνεργειών δημόσιου τομέα και ιδιωτικού – επιχειρηματικού κλάδου.

Για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η Γαλάζια Ανάπτυξη στη Θαλάσσια Οικονομία και στον Παράκτιο Τουρισμό, θα αναφερθεί στην εισήγησή του, στην προαναφερόμενη Ημερίδα της Περιφέρειας, ο διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ.

«Η ανάπτυξη των βασικών πτυχών και οι προτάσεις της εισήγησης θα ενισχύσουν όχι μόνον τα συμπερασματικά αποτελέσματα της Ημερίδας αλλά θα θέσει το πλαίσιο των προϋποθέσεων βάση των οποίων η νέα αυτή πολιτική μπορεί να αποτελέσει τον πυλώνα του εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασύνταξης της χώρας», ανέφερε.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr