Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε 04/05/2020

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Startup Greece Week από τις 4 Μαΐου μέχρι τις 10 Μαΐου με τη συμμετοχή και υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης – Europe Direct of Crete.

Η Ελληνική Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, Startup Greece Week πραγματοποιήθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά τον Μάιο του 2020, αυτή τη φορά λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, 100% online!

Από τις 4 Μαΐου μέχρι τις 10 Μαΐου, οι ενδιαφερόμενοι συμμετείχαν σε μία εβδομάδα γεμάτη από onlineworkshops, ανοιχτές συζητήσεις με διακεκριμένους ομιλητές, networking, ένα διαγωνισμό για Startups και πολλές άλλες δράσεις.

Στόχος ήταν ανάπτυξη του καινοτόμου επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα!

Με τη συμμετοχή στο Startup Greece Week οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία:

  • να γνωρίσουν επιτυχημένους επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και startuppers που επικοινώνησαν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με τον χώρο του επιχειρείν
  • να δικτυωθούν και να διευρύνουν τις επαφές τους εντός της επιχειρηματικής κοινότητας,
  • να κερδίσουν στον επιχειρηματικό διαγωνισμό για τις startups βραβεία αξίας 10.000 ευρώ
  • να διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις από επενδυτές
  • να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα workshops με σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, και να συμμετάσχουν σε πολλές ακόμα δράσεις

Οι 10 πόλεις που συμμετέχουν στην διοργάνωση ήταν οι: Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Τρίπολη, Ρόδος, Ξάνθη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης – Europe Direct of Crete εκπροσωπήθηκε από το στέλεχος Νικόλα Μωραϊτάκης, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής στο session του Ρεθύμνου την Κυριακή 10/05/2020 παρουσιάζοντας την πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – EU StartupInitiative για την ενδυνάμωση, προώθηση και αποτελεσματικότητα των Startups στην ΕΕ.


Πηγή: pancreta.gr