Η νέα εφαρμογή «Δημότης Ρεθύμνου» στην υπηρεσία των πολιτών ανανεωμένη με την εφαρμογή για smartphones τέθηκε σε εφαρμογή στο Ρέθυμνο.

Από το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Ρεθύμνης, καλούνται οι πολίτες να εγκαταστήσουν στις κινητές συσκευές τους τη νέα έκδοση της εφαρμογής «Δημότης Ρεθύμνου» η οποία είναι διαθέσιμη για λειτουργικό Android και iOS.

Με τη εφαρμογή αυτή οι δημότες έχουν τη δυνατότητα: «Να υποβάλλουν τα αιτήματα τους προς τις δημοτικές υπηρεσίες (χορήγηση πιστοποιητικών, αναφορά βλαβών κ.α.), να έχουν άμεση ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό, άμεση ενημέρωση από τον Δήμο Ρεθύμνης για τις δράσεις του σχετικά με τον κορονοϊό, πρόσβαση σε χρήσιμα τηλέφωνα του Δήμου και άλλων υπηρεσιών (Νοσοκομεία, Μετακινήσεις, Εκπαίδευση, Έκτακτης Ανάγκης κ.α.)».

Παράλληλα υπάρχει ενημέρωση για τις εφημερίες των φαρμακείων, άμεση πρόσβαση στα Τελευταία Νέα του Δήμου, πρόσβαση σε σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου σε Χάρτη της πόλης για εύκολη πλοήγηση, ενημέρωση από την ειδική ενότητα «Πολιτική Προστασία», για έκτακτα γεγονότα, για τους χώρους καταυλισμού και χώρους καταφυγής, κ.α. καθώς και να λαμβάνουν οι πολίτες άμεσες ειδοποιήσεις, μέσω Push Notifications, για έκτακτα περιστατικά ή άλλες σημαντικές ενημερώσεις.

Επίσης σύμφωνα με ενημέρωση, το επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμο και το σύστημα e-Pay που θα παρέχει στους δημότες του Ρεθύμνου, τη δυνατότητα να κάνουν ηλεκτρονικές πληρωμές βεβαιωμένων οφειλών προς το Δήμο. Πληροφορίες για την εφαρμογή και την εγκατάσταση της μπορούν οι πολίτες να βρουν στην διεύθυνση www.rethymno.gr/e-services/apps/


Πηγή: pancreta.gr