Στίβεν Χόκινγκ: Ο άνθρωπος που στα 21 του χρόνια, είχε δύο χρόνια ζωής... - Ειδήσεις Pancreta

Eίναι ένας από τους πιο γνωστούς ανθρώπους στον κόσμο και ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες. Κοσμολόγος, φυσικός και συγγραφέας έχει προσφέρει πολύ σημαντικό έργο στην επιστημονική κοινότητα, με πιο κομβικό τη θεωρητική πρόβλεψη ότι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν ακτινοβολία που αποκαλείται συχνά και ως ακτινοβολία Χόκινγκ. Έχει εντρυφήσει στη θεωρητική κοσμολογία, την κβαντική βαρύτητα και στα ερωτήματα γύρω από τις μαύρες τρύπες.

Η ιστορία του είναι άκρως συγκινητική και ενδιαφέρουσα. Ως μεταπτυχιακός φοιτητής, παρατήρησε στον οργανισμό του και στην κίνησή του κάποια ανησυχητικά συμπτώματα και στα 21 του χρόνια οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι είχε μόλις δύο χρόνια ζωής. Παρά το μεγάλο σοκ που υπέστη, κατάφερε να ολοκληρώσει τη διατριβή του και να σπάσει κάθε ρεκόρ επιβίωσης για τους ασθενείς με την ίδια πάθηση (αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, γνώρισε και ερωτεύτηκε την Jane Wilde, η οποία του συμπαραστάθηκε, τον παντρεύτηκε και απέκτησε μαζί του τρία παιδιά. Η κοπέλα γοητεύτηκε από το χιούμορ και τη δυναμική προσωπικότητα του συντρόφου της και δεν πτοήθηκε από τη διάγνωση των γιατρών και την αναπόφευκτη εξέλιξη του. Ο Στίβεν και η Τζέιν παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 1965.

Το 1990 ο Στίβεν πραγματοποίησε δεσμό με μία από τις νοσοκόμες του, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τη γυναίκα του για να ζήσει μαζί της. Χώρισαν μετά από αρκετά χρόνια σχέσης το 2006. 

Το μυαλό του λειτουργεί με μοναδικό τρόπο, παρά το γεγονός ότι το σώμα του βρίσκεται σε πλήρη ακινησία και μιλάει με ειδικό μήχανημα μέσα από ηλεκτρονικό υπολογιστή. 

Στα 65 του χρόνια, το 2007, ο Χόκινγκ εξέφρασε την επιθυμία να δοκιμάσει το θάλαμο της μηδενικής βαρύτητας. Έζησε την εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας στο Zero Gravity Corp, και είχε τη δυνατότητα να κινηθεί χωρίς την αναπηρική καρέκλα. 

Έχει εκφράσει την πεποίθηση ότι πιθανόν να υφίσταται εξωγήινη ζωή, ενώ έχει προειδοποιήσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θέτει σε απειλή την ανθρωπότητα. 

Ένα από τα έργα του που ξεχώρισε ήταν Το χρονικό της ζωής μου, που κυκλοφόρησε το 2014. 

Η ζωή του έγινε ταινία και βραβεύτηκε με Όσκαρ. 

Ο Στίβεν Χόκινγκ έφυγε από τη ζωή στις 14 Μαρτίου 2018. 

Πηγή


Πηγή: pancreta