Κ. Μητσοτάκης: Τέλος στα πλαστικά μια χρήσης το 2021 - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Εκτός πάντως από τις 5 «πράσινες» παρεμβάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που ανακοίνωσε χθες Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασχολήθηκε και με το μείζον θέμα της μείωσης των πλαστικών.

Με το μέτρο για την χρέωση της πλαστικής σακούλας να έχει αποδειχθεί από τα πλέον αποτελεσματικά, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κατάργηση εν γένει των πλαστικών μιας χρήσης.

Από το 2021

πλαστικά μια χρήσης

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με την ομορφότερη φύση και πρέπει να προστατευθεί και ότι από το 2021 τα πλαστικά μιας χρήσης θα απαγορευτούν εντελώς, ενώ στις επιχειρήσεις του χώρου «θα δοθούν κίνητρα για την προσαρμογή τους στην κυκλική οικονομία με εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους και επανακατάρτιση των εργαζομένων τους».

Ενεργειακή αυτονομία

Στο ίδιο πλαίσιο αναφέρθηκε επίσης στην ανάπτυξη Υβριδικών Σταθμών Παραγωγής Ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές στα νησιά με στόχο να καταστούν ενεργειακά αυτόνομα.

Ηλεκτρική κινητικότητα

πλαστικά
Τέλος, μίλησε για την υλοποίηση Στρατηγικού Σχεδίου Ηλεκτρικής Κινητικότητας στις μεγάλες πόλεις και στα νησιά, με πρώτο στόχο την ανανέωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με αστικά ηλεκτρικά λεωφορεία και πιλοτικές εφαρμογές σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr