Το facebook ξέρει. Εσύ; - Ειδήσεις Pancreta

''Καλώς ορίσατε στο facebook.''
Όποιος και να είσαι, την πάτησες.
''Χάρη στο facebook συνδέεστε με τους κοντινούς σας ανθρώπους και μοιράζεστε πράγματα μαζί τους.''
Για να έχεις την ευχαρίστηση να παρακολουθείς τις ζωές των άλλων μέσα από μια κάμερα, βάζεις και στον εαυτό σου.
''Η εγγραφή είναι και θα είναι πάντα δωρεάν!''
Απληστία θα ήταν να σε βάζαμε και να πληρώσεις.

Το facebook ξέρει τους ανθρώπους πια, ξέρει εσένα πιο καλά από τον καθένα!
Ξέρει πότε τσιλιμπουρδίζει ο γκόμενος σου, ξέρει τις αγαπημένες σου μπάντες, τον αριθμό του κινητού σου. Ξέρει τι ψηφίζεις, τι έφαγες χθες, που θα πας αύριο, αν σου λείπει η πρώην σου. Το άτιμο ξέρει τόσα πολλά για σένα.
Ξέρει ακόμα και πόσο δυστυχισμένος είσαι.

Να, κάνει αυτό! Προσθέτει τις ώρες που το χρησιμοποιείς καθημερινώς, επί τον αριθμό των ανανεώσεων της αρχικής σου σελίδας. Υψίστης σημασίας είναι βέβαια και τα προφίλ που θα παρακολουθήσεις την ημέρα, συν τον αριθμό των φωτογραφιών που ανέβασες.

Κάποιες μέρες είσαι πολύ δυστυχισμένος και κάποιες λιγότερο. Μα δεν πειράζει, ξέρεις γιατί; Γιατί όταν ξυπνάς συνδέεσαι μαζί μου και πριν κοιμηθείς αποσυνδέεσαι. Δεν πειράζει όσο είμαι η πρώτη σου προτεραιότητα, η πρέζα σου. Και σου αποκαλύπτομαι τώρα, γιατί τώρα πια με ακούς και το ξέρεις πως υπάρχω και σε ξέρω.

Το ότι σε ξέρω το αποδεικνύει η φάτσα σου, όταν σου πουν πως με χάκαραν ή ότι ξέχασες να με κλείσεις. Έλα τώρα και δεν είναι ψέματα, στην παρέα μου είναι πιο εύκολο να κακολογήσεις φίλους, να προσποιηθείς, να απατήσεις χωρίς τύψεις, να γίνεις αυτό ακριβώς που θέλεις. Χωρίς όμως να σε κρίνει κανείς. Είσαι ελεύθερος.

Και αφού αισίως αφήσαμε στην άκρη τις τυπικότητες, εμπρός πούλα μούρη. Εμπρός! Και αν με δημιούργησες για να μιλάς με τους φίλους σου, αναλογίσου πόσοι από δαύτους είναι φίλοι σου. Για σκέψου, γιατί προτιμάς να τους μιλάς μέσα από μένα και όχι στο τηλέφωνο; Χμμ, ίσως επειδή δεν έχεις καν τον αριθμό τους ή αν τον έχεις δεν σε νοιάζουν και τόσο ώστε να τους τηλεφωνήσεις. Είναι πιο εύκολο να τους μιλάς μέσα από μένα, να τους την πέσεις, να τους βρίσεις, να γελάσεις, να δεις πριν πόση ώρα ήταν ενεργοί, να τους ξεγελάσεις. Ώπα, στο επίθετο φίλος έδωσα άλλη σημασία. Να που αλλάζω και τις λέξεις.

Να που περνάμε τη ζωή μας μαζί τελικά, οι δυο μας. Να που σε ξέρω απ' έξω και ανακατωτά. Και αν ποτέ ξεχάσεις ποιος είσαι, συνδέσου να σου πω. Συνδέσου είπα και μη φεύγεις. Πες μου το λόγο που θες να με απενεργοποιήσεις, μα μη με σβήσεις σε παρακαλώ.Τι είναι, σου τρώω ώρα; Με βαρέθηκες; Έχεις άλλο προφίλ; Κοίτα είμαστε σα ζευγάρι, με έχεις ανάγκη. Άμα με απενεργοποιήσεις δεν θα μπορείς να βλέπεις πια τι κάνει η κοπέλα σου τα βράδια, ο αδερφός σου, η φίλη σου.

Άμα με σβήσεις, θα χαθείς κοινωνικά. Θα σε ξεχάσουν όλοι, αυτό θα πάθεις. Θα είσαι μόνος σου, μη με σβήνεις. Κανείς δεν θα θυμάται τα γενέθλια σου ή εσένα.

''Το προφίλ σας έχει απενεργοποιηθεί. Οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να ξανασυνδεθείτε και να επικοινωνείτε με τους φίλους σας. Καλώς ορίσατε στο facebook!''


Πηγή: enfo.gr