«Παγωμένος» ο κόσμος από την κλιματική αλλαγή και τον πολιτικό κυνισμό - Ειδήσεις Pancreta

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται περίπου 100 εκατομμύρια Αμερικανοί, καθώς το πρωτοφανές κύμα ψύχους, με χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες που έφτασαν ακόμη και τους -50 βαθμούς Κελσίου και πλήττουν τις βόρειες και κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη προκαλέσει το θάνατο 9 ανθρώπων, τη ματαίωση πάνω από 2.000 πτήσεων, πολλά προβλήματα στις μεταφορές αλλά και τη λειτουργία των υπηρεσιών.

Οι Αρχές καλούν τους κατοίκους να μην βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους, αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη, γιατί υπάρχει κίνδυνος να παγώσουν μέσα σε δέκα λεπτά. Υπολογίζεται ότι το κύμα ψύχους θα επηρεάσει συνολικά 250 εκατομμύρια Αμερικανούς, ενώ 90 εκατομμύρια θα βιώσουν θερμοκρασίες κάτω από τους -17 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή του Σικάγου η θερμοκρασία έφτασε τους -50, στην Άιοβα, το Μιλγουόκι, το Γουισκόνσιν, το Μίσιγκαν, την Ιντιάνα, το Ιλινόι η θερμοκρασία έπεσε στους -29 βαθμούς Κελσίου. Στο Σικάγο, την «πόλη των ανέμων», χιονίζει καθημερινά από τις 17 Ιανουαρίου. Τα δικαστήρια και οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν, τα σχολεία βέβαια παραμένουν κλειστά, ενώ ακόμη και εκκλησίες και κοινωνικά κέντρα ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους.

Στο Σικάγο, για να μείνει σε λειτουργία ο σιδηρόδρομος, οι αρχές έβαλαν φωτιά στις ράγες, ενώ έχουν αναφερθεί ακόμη και κλοπές μπουφάν με την απειλή όπλου. Στο στόχαστρο κλεφτών, σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών media έχουν ιδιαίτερα μπει όσοι φοράνε τα «Canada Goose» τζάκετς που κοστίζουν περίπου 1.100 δολάρια.

Η συνέχεια στο: tvxs.gr


Πηγή: tvxs.gr