Σπίτια του μέλλοντος - Ειδήσεις Pancreta

Από παλιά βλέπαμε σε κάποιες ταινίες  περίεργα φουτουριστικά σπίτια που μας κέντριζαν το ενδιαφέρων αλλά τα θεωρούσαμε προϊόντα νοερής φαντασίας.  Πόσο κοντά και ρεαλιστικό είναι άραγε αυτό το μέλλον;

Η απάντηση είναι ότι τέτοιου είδους σπίτια είναι γεγονός και γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Τα περίεργα σχήματα και μορφές αρχίζουν να γίνονται συνήθεια και οι κατασκευαστές και ο κόσμος όλο και πιο τολμηροί σε ακόμα πιο ιδιαίτερα σχέδια και σχήματα.

Οι μεταλλικοί σκελετοί που σιγά σιγά αντικαθιστούν τους τσιμεντένιους και στην Ελλάδα, με την βοήθεια της τεχνολογίας και των υπολογιστούν μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε μορφή και σχήμα και να έχουμε αποτελέσματα ακόμα και όπως στις φωτογραφίες.

Πολύ δημοφιλές είναι ήδη στην Αμερική, την Ιαπωνία αλλά και σε πολλά άλλα μέρη στον κόσμο τα μοντέρνα σπίτια τύπου κοντέινερ, τα οποία είναι και μια οικονομική συνήθως λύση. Βέβαια κοντέινερ όπως τις φωτογραφίες σίγουρα δεν είναι πολύ φτηνά! Στην Ελλάδα αλλά ακόμα και την Κρήτη υπάρχουν εταιρείες που κατασκευάζουν  μοντέρνα www.skouras.eu/prokat κοντέινερ προκάτ σπίτια και δηλώνουν ότι ο κόσμος τα έχει αποδεχτεί σαν κάτι παραπάνω από μια φτηνή λύση.

Οι στέγες με ηλιακά πάνελ είναι επίσης κάτι που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές με τάση να προσαρμόζεται στην οροφή για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα που θα μας θυμίζει περισσότερο ταινiες του Hollywood!

Η τελευταία τάση της αρχιτεκτονικής  όμως είναι οι πράσινες κατοικίες, που συνδυάζουν τεχνητά και φυσικά στοιχεία  όπως κρεμαστοί κήποι και πράσινες ταράτσες με χώμα και βλάστηση. Σε πολλές ευρωπαϊκές  χώρες , όπως Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία , κάποιοι δήμοι χρηματοδοτούν τις πράσινες οροφές αφού πέρα από το αισθητικό κομμάτι συμβάλουν στην βελτίωση της ατμόσφαιρας της πόλης. Στην Κίνα αυτή την στιγμή στο Λιουζού, κατασκευάζεται και σύντομα θα ολοκληρωθεί ολόκληρη πόλη 30000 κατοίκων με «κάθετα δάση» κτίρια που θα περιέχουν συνολικά 1000000 φυτά!


Πηγή: pancreta.gr