Επιδότηση 360 ευρώ σε όσους βάλουν σύνδεση πάνω από 100 Mbps - Ειδήσεις Pancreta

Επαγγελματίες αλλά και νοικοκυριά περιλαμβάνονται στους δικαιούχους του προγράμματος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο προβλέπει επιδότηση 360 ευρώ για να διευκολυνθεί η σύνδεσή τους με Internet υψηλών ταχυτήτων πάνω από 100 Mbps και να καλυφθούν οι στόχοι του ελληνικού προγράμματος στο πλαίσιο της Ψηφιακής Ατζέντας 2020.

Το νέο πρόγραμμα, που αναμένεται να ενεργοποιηθεί τον επόμενο μήνα, έχει αρχικό προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, που καλύπτει περίπου 138 χιλιάδες συνδέσεις, με προοπτική να αυξηθεί το ποσό ανάλογα με τη ζήτηση.

Μέσω TaxisNet οι δηλώσεις

Με βάση την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν 48 ευρώ για την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και επιδότηση 13 ευρώ τον μήνα επί δύο χρόνια.

Οι δηλώσεις θα υποβληθούν μέσω του TaxisNet και στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τηλεπικοινωνιακό πάροχο.

Είναι η τονωτική ένεση που αναμένει η αγορά για να αυξηθούν οι συνδέσεις με το γρήγορο Internet, μέσω του δικτύου οπτικών ινών στο οποίο έχουν ήδη κάνει σημαντικές επενδύσεις.

«Το 2017 ήταν χρονιά ανάκαμψης και ανασύστασης», επισήμανε ο Γ. Στεφανόπουλος, γενικός διευθυντής της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) από το βήμα του 8ου Διεθνούς Συνεδρίου Κινητής Τηλεφωνίας.

Ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά από το 2008 τα έσοδα είχαν θετικό πρόσημο και πρόσθεσε ότι το 2,9% οφείλεται στην ενίσχυση εσόδων από τα δεδομένα (data).

Αύξηση καταγράφηκε και στις επενδύσεις για την ανάπτυξη των υποδομών, καθώς το 2017 διατέθηκαν από εταιρείες τηλεπικοινωνιών 334 εκατ. ευρώ, έναντι 295 εκατ. την προηγούμενη χρονιά, ενώ μαζί με τις άδειες για τη χρήση φάσματος ανήλθαν συνολικά στα 537 εκατ. ευρώ.

Αναφέρθηκε όμως και στην υψηλή φορολογία στους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας, σημειώνοντας ότι χωρίς τους φόρους τα πακέτα των προσφορών είναι χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

► Διευκρινίσεις για τη φορητότητα αριθμών κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας έδωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Με τον νέο κανονισμό, που τέθηκε χθες σε ισχύ, οι συνδρομητές που υπογράφουν σύμβαση με νέο πάροχο έχουν τη δυνατότητα να την ακυρώσουν μέσα σε 14 ημέρες από την υποβολή της.

Αν η μεταφορά γίνει πριν από τη λήξη του συμβολαίου με την προηγούμενη εταιρεία, τότε επιβαρύνεται με χρηματική ποινή που καθορίζεται από τη σύμβαση.

Χαρά Τζαναβάρα

πηγή


Πηγή: pancreta