Βραβεία για έξυπνες τεχνολογίες - Ειδήσεις Pancreta

Δύο ακόμα χρυσά βραβεία στο θεσμό των Best City Awards έλαβε ο δήμος Ηρακλείου. Ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πέτρος Ινιωτάκης, που εκπροσώπησε στο δήμο στην τελετή, παρέλαβε τα βραβεία που αφορούσαν στην εφαρμογή τεχνολογιών για έξυπνες και βιώσιμες λύσεις.

Αναλυτικότερα στην Ενότητα ΤΠΕ και Διακυβέρνηση, στην κατηγορία IoTapplicationsο, Δήμος Ηρακλείου πήρε το χρυσό στην Εφαρμογή για κινητές συσκευές δημότης Ηρακλείου. Στην κατηγορία Υποδομές DataCentersγια συλλογή και αποθήκευση δεδομένων από αισθητήρες εφαρμογών IoT, πήρε το χρυσό βραβείο στην ομοιόμορφη υπολογιστική υποδομή με συστοιχίες τύπου «blade» και με χρήση διαδικτυακών συστημάτων αποθήκευσης (SAN).
Ο κ. Ινιωτάκης στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι «τα βραβεία αυτά είναι μία αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται στο Δήμο Ηρακλείου, για καλύτερη διαχείριση των νέων τεχνολογιών, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την οικονομική ανάπτυξη και την προστασία των πολιτών, και τελικά για την καλύτερη ποιότητα ζωής που θέλουμε να έχουμε στις πόλεις που ζούμε».

Κωνσταντίνος Βασιλάκης

πηγή


Πηγή: pancreta