Η έρημος του Ντουμπάι θα φιλοξενήσει την πρώτη προσομοίωση βάσης στον Άρη - Ειδήσεις Pancreta

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στoν γνωστό αρχιτέκτονα Bjarke Ingels, να κατασκευάσει τη μεγαλύτερη πόλη σε διαστημική προσομοίωση που έχει γίνει ποτέ, στην έρημο των ΗΑΕ, έναν προορισμό που θα μιμείται τις συνθήκες ζωής στον Άρη

Το «Μars Science City Project» που θα καλύπτει 180.000 τετραγωνικά μέτρα, θα αποτελέσει ένα ρεαλιστικό μοντέλο για την προσομοίωση της ζωής στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη. Μια σειρά από μνημειώδεις θολωτές κατασκευές θα φιλοξενήσουν εργαστήρια για τρόφιμα, ενέργεια και νερό, γεωργικές δοκιμές και μελέτες για την επισιτιστική ασφάλεια και ένα μουσείο που θα παρουσιάζει τα μεγαλύτερα διαστημικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας. Τα τείχη του μουσείου θα είναι εκτυπωμένα σε 3D, χρησιμοποιώντας άμμο από την έρημο των Εμιράτων.

Το «Mars Science City » θα διευθύνεται από μία ομάδα από το διαστημικό κέντρο Mohammed Βin Rashid και τον δήμο του Ντουμπάι σε συνεργασία με την Βjarke Ιngels / BIG και μια ομάδα επιστημόνων, μηχανικών και σχεδιαστών των Εμιράτων. Tο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μια ομάδα ανθρώπων που θα ζήσει μέσα στον προσομοιωμένο κόκκινο πλανήτη για ένα χρόνο. Αναπαράγοντας τις συνθήκες στην επιφάνεια του Άρη, υπάρχει η ελπίδα ότι η εμπειρία θα αποτελέσει πρότυπο για την καινοτομία, ιδίως όσον αφορά τη διατήρηση της ζωής σε ένα εχθρικό πλανητικό περιβάλλον. Ταυτόχρονα πρόσθετα πειράματα θα μελετήσουν την αυτάρκεια στην ενέργεια, το νερό και τα τρόφιμα.

Τα εργαστήρια θα προσομοιώσουν το σκληρό έδαφος του Άρη και το περιβάλλον μέσω της 3D τεχνολογίας εκτύπωσης, της θερμότητας και της μόνωσης της ακτινοβολίας. Η «Mars Science City» ελπίζει να προσελκύσει τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά από όλο τον κόσμο σε μια συνεργατική συμβολή στα ΗΑΕ για την ανθρώπινη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ζωής.

 «Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιδιώκουν να καθιερώσουν διεθνείς προσπάθειες για την ανάπτυξη τεχνολογιών που ωφελούν την ανθρωπότητα και να εδραιώσουν τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Σείχης Μohammed Βin Rashid.

Νικολέτα Μακρή

πηγή


Πηγή: pancreta