Ο τυφώνας Χάρβεϊ δεν ήρθε από το πουθενά - Ειδήσεις Pancreta

Ακριβώς τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την κλιματική αλλαγή και όλες τις άλλες συστημικές αδικίες- από τις φυλετικές διακρίσεις έως την οικονομική λιτότητα- που μετατρέπουν καταστροφές όπως ο Χάρβεϊ σε ανθρώπινες καταστροφές.

της Naomi Klein για το The Intercept

Δείτε την κάλυψη των Μέσων για τον τυφώνα Χάρβεϊ και τις πλημμύρες στο Χιούστον και θα ακούσετε πολλές συζητήσεις για το πόσο πρωτοφανείς είναι αυτές οι βροχοπτώσεις. Πώς κανείς δεν το περίμενε και έτσι κανείς δεν μπόρεσε να προετοιμαστεί επαρκώς.

Αυτό που δεν θα ακούσετε είναι το γιατί αυτά τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα που σπάνε κάθε ρεκόρ συμβαίνουν με τέτοια συχνότητα που το «ρεκόρ» έχει γίνει ένα μετεωρολογικό κλισέ. Με άλλα λόγια, δεν θα ακούσετε να λένε πολλά, ή μπορεί και τίποτα, για την κλιματική αλλαγή.

Αυτό, μας έχουν πει, προέρχεται από την επιθυμία να μην «πολιτικοποιήσουμε» μια ακόμα εκτυλισσόμενη ανθρώπινη τραγωδία, που είναι μια κατανοητή τάση. Το σημαντικό όμως εδώ είναι το εξής: κάθε φορά που αντιδρούμε σαν να έρχεται από το πουθενά ένα πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο, ως ένα είδος θεομηνίας που κανείς δεν προέβλεψε, οι δημοσιογράφοι παίρνουν μια έντονα πολιτική απόφαση.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ


Πηγή: thepressproject.gr