Εάν βρεθείτε στην Κρήτη, υπάρχει ένα μέρος  ιδανικό για χαλάρωση και ηρεμία. Βρίσκεται 8 ναυτικά μίλια νότια από την Ιεραπέτρα. 
Είναι  η Χρυσή ή Γαϊδουρονήσι , ένα από τα 81 ακατοίκητα νησιά της Κρήτης, έχει μήκος  5 χιλιόμετρα και μέσο πλάτος περίπου 1 χιλιόμετρο.
Το πιο ψηλό σημείο του νησιού ονομάζεται Κεφάλα και βρίσκεται σε ύψος 31 μέτρων.  Στη Χρυσή υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κεδρόδασος έκτασης 350 στρεμμάτων με μεγάλους, εντυπωσιακούς, αιωνόβιους κέδρους, ενώ έχουν βρεθεί 49 είδη απολιθωμάτων πάνω στα ηφαιστειακά πετρώματα του νησιού.
Στις βόρειες ακτές του νησιού, δηλαδή στις παραλίες Μπελεγρίνα, Χατζηβόλακα και Καταπρόσωπο, υπάρχει τεράστιος αριθμός κοχυλιών. 
Στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, στη θέση Βουγιού Μάτι, υπάρχει το λιμανάκι για τα καραβάκια που μεταφέρουν τους επισκέπτες, μια ταβέρνα καθώς και μια πολύ ωραία παραλία. 
Η πρόσβαση στο νησί γίνεται καθημερινά με μικρά πλοία από την Ιεράπετρα και το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από μία ώρα. Στο νησί, απαγορεύεται η κατασκήνωση.