Το Παιδικό Μουσείο Exploration γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων! - Ειδήσεις Pancreta

Το Παιδικό Μουσείο Exploration ανοίγει τις πόρτες του σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους, εντός και εκτός Κρήτης!

Με χαρά συμμετέχουμε φέτος στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18 Μαΐου. Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Kοινωνική Συνοχή». Η κοινωνική αξία των μουσείων συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία βιωματικών εμπειριών που έχουν ιδιαίτερη σημασία για όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες.

Σας προσκαλούμε να δημιουργήσουμε από κοινού τις δικές μας βιωματικές εμπειρίες, ακόμα και διαδικτυακά! Ελάτε να εξερευνήσουμε το σπίτι μας, να ανακαλύψουμε την Κρήτη και να φτιάξουμε όλοι μαζί το δικό μας ψηφιακό παιδικό μουσείο!

Το Παιδικό Μουσείο Exploration είναι το μουσείο των παιδιών!

Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.exploration.gr και ανακαλύψτε τις ψηφιακές μας δράσεις:

#Εξερεύνηση στο σπίτι!

Μέσα από μία ποικιλία δραστηριοτήτων, το Explorationπροσκαλεί γονείς και παιδιά να παίξουν οικογενειακώς. Με αφορμή το ίδιο μας το σπίτι, εξερευνούμε και ανακαλύπτουμε τα μουσεία και τον πολιτισμό, τις τέχνες και τις φυσικές επιστήμες, το περιβάλλον και τους ανθρώπους γύρω μας.

Αν είστε έτοιμοι για οικογενειακό παιχνίδι, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου:

#Εξερευνώ στο σπίτι https://www.exploration.gr/gr/explore-at-home

#Παίζοντας με τις συλλογές!

Το παιχνίδι των #1440 λεπτών έχει ήδη ξεκινήσει!

Φωτογραφίες, κουίζ και γρίφοι σε προσκαλούν να ανακαλύψεις μερικά από τα αντικείμενα του Μουσείου.Τι κάνεις, αφού βρεις την απάντηση; Φωτογραφίζεις παρόμοια αντικείμενα που έχεις στο σπίτι και τα στέλνεις στο Μουσείο με mail ή με μήνυμα στα κοινωνικά μας δίκτυα. Έλα να δημιουργήσουμε όλοι μαζί το δικό μας ψηφιακό παιδικό μουσείο!

#Το μουσείο σου https://www.exploration.gr/gr/to-mouseio-sou

#Εξερεύνηση στην πόλη!

Το Exploration σε συνεργασία με τον τουριστικό οδηγό ThisIs Crete,σε προσκαλεί να γνωρίσεις την πόλη του Ηρακλείου από τoσπίτι σου! Κάθε εβδομάδα εξερευνούμε παρέα διαφορετικά μέρη της Κρήτης,διαβάζουμε ιστορίες, ανακαλύπτουμε ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Ελάνα γίνουμε τουρίστες στην δική μας πόλη και να την ανακαλύψουμε ξεκλειδώνοντας μυστικά και γρίφους!Πού; Μα φυσικά διαδικτυακά στο

#Εξερεύνηση στην πόλη https://www.exploration.gr/gr/exploration-in-the-city

Οι δράσεις θα βρίσκονται online στην επίσημη ιστοσελίδα του Παιδικού Μουσείου Explorationwww.exploration.gr και στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook/Instagram) έως και τις 30 Μαΐου.  Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του Μουσείου, γραφτείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις εβδομαδιαίες ενημερώσεις μας.

Περισσότερες πληροφορίες:

Exploration Children’sMuseum

www.exploration.gr | info@exploration.gr

+30 6948 822 622