Αγάλματα και αγγεία, δεινόσαυροι και απολιθώματα, ζώα και παράξενα έντομα, παλιά τηλέφωνα και φορεσιές, πλανήτες και φυσικές επιστήμες, ήθη και έθιμα του κόσμου ταξιδεύουν με τη χρονομηχανή για να μας αφηγηθούν ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Ελάτε να ανοίξουμε τις βαλίτσες μας και να ανακαλύψουμε τον κόσμο των μουσείων!

Οι Μουσειακές Βαλίτσες είναι εργαστήρια μουσειακής αγωγής με στόχο να μυήσουν τα παιδιά στον πολιτισμό του τόπου τους. Ενθαρρύνοντας το βιωματικό παιχνίδι με τον πολιτισμό, τα παιδιά εξερευνούν διαθεματικά και διεπιστημονικά τα μουσεία και τις συλλογές τους με αφορμή αντιπροσωπευτικά δείγματα (αυθεντικά και αντίγραφα) του υλικού και άυλου, του φυσικού και ζωικού, του πνευματικού και τεχνικοοικονομικού πολιτισμού. Μουσεία φυσικής ιστορίας, αρχαιολογικά, λαογραφικά, ιστορίας, φυσικών επιστημών, σύγχρονης τέχνης και κάθε είδους μουσεία ζωντανεύουν στα μάτια των παιδιών μέσα από το παιχνίδι με τα αντικείμενα.

Αυτό το μήνα οι Μουσειακές Βαλίτσες ανοίγουν και παρουσιάζουν το Μουσείο Αυστραλίας! Τι μπορούμε να δούμε στο Μουσείο Αυστραλίας; Ποιες είναι οι συλλογές του; Πόσα διαφορετικά ζώα υπάρχουν στην Αυστραλία; Πώς περπατάει ένα καγκουρό;

Με βοηθό το μεγεθυντικό μας φακό, ελάτε να εξερευνήσουμε τα είδη ζώων που ζουν στην Αυστραλία με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και ν’ ανακαλύψουμε μυστικά και αγαπημένες τους συνήθειες. Θα δούμε καγκουρό και κοάλα, θα αγγίξουμε φτερά πουλιών και παγωνιού, θα αναγνωρίσουμε τα ίχνη τους πάνω στην άμμο.

Μη ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας παλιά χειμερινά υφάσματα για να φτιάξουμε γάντια και προστατευτικά για τα ζώα της Αυστραλίας! Με τη βοήθειά σας θα τα στείλουμε στην Animal Rescue Craft Guild για να μοιραστούν στα ζώα που έχουν περισσότερο ανάγκη.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις Μινιατούρες Kids Play Café. Δηλώσεις συμμετοχής: info@miniatoureskids.gr

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες:

Αλεξάνδρα Μαραβέλια | Εκπαιδευτικός – Μουσειολόγος (ΜΑ) | Σχεδιασμός – Υλοποίηση

www.alexandramaravelia.gr | info@alexandramaravelia.gr