9ο Santa Run Chania 2019 – 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 - Ειδήσεις Pancreta
Το 9ο Santa Run Chania είναι προ των πυλών για ακόμα μια χρονιά. Χιλιάδες Άι Βασίληδες θα ξεχυθούν στην πόλη των Χανιών για να στηρίξουν τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Στηρίζοντας τέσσερα σωματεία της πόλης (Ορίζοντας, ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, Κ.Η.Φ.Α.ΜΕ.Α, ΕΛΕΠΑΠ) το Santa Run Chania έχει συνεισφέρει παραπάνω από 400.000 τα προηγούμενα 8 χρόνια. Σας περιμένουμε ακόμα μια χρονιά στο πρώτο γυμνάσιο Χανίων στις 13:00, να γίνουμε ακόμα μια φορά παιδιά για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Πρόκειται για μια γιορτινή διοργάνωση, παρωδία του γνωστού Santa Run που διοργανώνεται σε διάφορες πόλεις του κόσμου κάθε Δεκέμβρη. Μια πορεία περπατήματος μέσα στην πόλη των Χανίων, όπου οι συμμετέχοντες φορούν στολές Άγιου Βασίλη. Όλη η πόλη είναι παρούσα, από τα καταστήματα της διαδρομής που προσφέρουν κεράσματα στους συμμετέχοντες, μέχρι τους χανιώτες dj που γεμίζουν με πολλή μουσική τους δρόμους της πόλης. Στο Santa Run είμαστε όλοι κερδισμένοι γιατί προσφέρουμε στα παιδιά που έχουν ανάγκη.


Όλα τα έσοδα της διοργάνωσης αποδίδονται στα τέσσερα ωφελούμενα σωματεία.

To Santa Run Χανιά είναι το πρώτο Santa Run που έγινε στην Ελλάδα, το 2011. Αυτή τη στιγμή, είναι αναλογικά το μεγαλύτερο σε πλήθος κόσμου και συγκέντρωση χρημάτων στην Ευρώπη. Γιατί ολόκληρη η πόλη είναι παρούσα, από τις επιχειρήσεις που με τις χορηγίες τους καλύπτουν όλα τα έξοδα της διοργάνωσης, ώστε όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές να πηγαίνουν στα τέσσερα σωματεία, έως τα καταστήματα της διαδρομής που προσφέρουν κεράσματα στους συμμετέχοντες, και τους χανιώτες μουσικούς και djs που γεμίζουν με πολλή μουσική τους δρόμους της πόλης.
Στα 8 χρόνια που πραγματοποιείται το Santa Run Χανιά έχει αποδώσει στα ωφελούμενα σωματεία περισσότερα από 420.000 ευρώ.

Πηγή