Σεμινάριο στον Σκινιά με θέμα: «Καρκίνος μαστού – Σημασία της πρόληψης – Θεραπείες» - Ειδήσεις Pancreta

Σας προσκαλούμε στο τριήμερο σεμινάριο με θέμα «Καρκίνος μαστού – Σημασία της πρόληψης – Θεραπείες» που θα πραγματοποιηθεί  την 25 - 26 και 27 Οκτωβρίου 2019 στον Σκινιά του Δήμου ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ Ηρακλείου Κρήτης υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κολεγίου Μαστολογίας.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00 θα γίνει η θεωρητική παρουσίαση των σχετικών θεμάτων.

  1. Παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού από την κ. Σταματοπούλου Σοφία Επιμελήτρια – Παθολόγο – Ογκολόγο της Γ΄ Ογκολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Metropolitan.
  2. Εξελίξεις στην χειρουργική μαστού στο πέρασμα των χρόνων από τον κ. Παπαδόπουλο Λάζαρο Επιμελητή Γενικό Χειρουργό του νοσοκομείου Metropolitan.
  3. Νέα απεικονιστικά εργαλεία – μηχανήματα στην μάχη κατά του καρκίνου του μαστού από την Ειδική Ακτινολόγο – Διαγνώστρια κ. Τσαγκουράκη Σοφία.
  4. Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας με ανώνυμο ερωτηματολόγιο στις γυναίκες της περιοχής σχετικά με τον Καρκίνο του Μαστού.
  5. Σε ερωτήσεις του κοινού θα απαντήσουν οι ομιλητές και ο Δρ. Πεχλιβανίδης Γεώργιος Δντης Χειρουργός μαστού και παχέος εντέρου του Νοσοκομείου Metropolitan Πειραιώς και τέως Δντης της Ογκολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών ο οποίος θα έχει την επιστημονική εποπτεία των θεμάτων που θα παρουσιαστούν.

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Στο χώρο του Δημοτικού σχολείου Σκινιά από τις 9:00 έως τις 16:00 θα πραγματοποιηθεί κλινική εξέταση καθώς και απεικονιστικός έλεγχος (υπερηχογράφημα) στις κυρίες που επιθυμούν να εξετασθούν και θα έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Όλοι οι παραπάνω επιστήμονες θα προσφέρουν τις γνώσεις τους ΔΩΡΕΑΝ!

Οι ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα υποβάλλονται στην φαρμακοποιό κ. Δακανάλη Αναστασία τηλ: 28910 91495.

Χρόνος υποβολής

α. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 20 Οκτωβρίου 2019

β. Ερωτηματολόγια μέχρι 10 Οκτωβρίου 2019

Διοργανωτές

  • Τμήμα Μαστού του Νοσοκομείου Metropolitan Πειραιώς
  • Σύλλογος των Απανταχού Σκινιανών, Λαγουτιανών και Βακιωτιανών.
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Σκινιά.
  • Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Σκινιά.
  • Σύλλογος Φίλων του Περιφερειακού Ιατρείου Σκινιά
  • Χορηγός: At Holidays κ. Μαρκόπουλος Ηλίας