Με μία εξαιρετική παράσταση από το «Κούκλο- Θέατρο Κρήτης» συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στον Θεατρικό Σταθμό.  Πρόκειται για την παράσταση «Οι Δροσουλίτες», ένα έργο γραμμένο απ’ το «Κουκλο - Θέατρο Κρήτης», εμπνευσμένο απ’ τη Μάχη του Φραγκοκάστελλου. Η παράσταση ξεκινά στις 18:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Έτσι όσοι βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 20Δεκεμβρίου μπορούν να απολαύσουν μία ζεστή χριστουγεννιάτικη σοκολάτα που προσφέρει η  «Ουτοπία», ενώ το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής:

Μουσική επιμέλεια musicclub 105,8 fm.

12:00 «Η τζαζ της ανακύκλωσης»: Συναυλία από τους VoyageJazzGroup, με κάποια μουσικά όργανα φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. Ενημέρωση για την ανακύκλωση από τον Δήμο Ηρακλείου και τον ΕΣΔΑΚ και διανομή τσάντας πολλαπλών χρήσεων του ΕΣΔΑΚ.

17:00Κεντρική Σκηνή: μουσική παράσταση των ΚουλτούρΜουλτούρ.

17:00 Μάθημα χορού με το Ελληνικό Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών «Τέχνη Χρω»

17:30 Στο «Εργαστήρι του Άη Βασίλη»: Η Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών «Κρείττονες» μιλά και μαθαίνει τα Κρητικά Κάλαντα.

17:30 Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Σύλλογος «Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας» με «Ζαχαρωτές Μαντινάδες».

18:30 Κεντρική Σκηνή: Χορογραφίες από τη Σχολή Χορού Art and DanceFactory. 19:15 Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση του Ε. Τριβιζά από την Θεατρική Ομάδα Δήμου Γαζίου.

20:00 Μάθημα φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους από την MnemosynePhotography και τον Εμμανουήλ Κομνηνό με θέμα «Πρακτική Λήψης στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

20:30 «Πολλά τραγούδια θα σου πω»: Συναυλία με τραγούδια των : Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και άλλων σύγχρονων Ελλήνων συνθετών.

Πιάνο: Λίλυ Δάκα, Τραγούδι: Γιάννης Κασσωτάκης.