Με μία Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζονται την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις. Η Συναυλία θα δοθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 19:00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Στο πιάνο ο Νίκος Κοκκίνης. Διεύθυνση: Ιωάννης Ιδομενέως.

Παράλληλα στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η Συναυλία του Κλασικού Ωδείου Ηρακλείου με τίτλο «Χίλια Καλώς Ορίσατε – Χίλιες και μία νότες – Χίλιες και δύο χαρές», με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν: Τα Μουσικά Σύνολα, η Παιδική Χορωδία «Χορωδιακή Φωλιά», ηΧορωδία Ενηλίκων «ArsNova», οι σχολές της Μονωδίας, της Κιθάρας, τουΠιάνου, τουΒιολιού, του Φλάουτου, της Λύρας και τωνΚρουστών τουΚλασσικού Ωδείου Ηρακλείου. Στην εκδήλωση συμπράττουν: Νεκταρία Λαουμτζή(μονωδία, πιάνο, διεύθυνση χορωδίας ενηλίκων), Λίνα Κοτσομύτη(μονωδία και πιάνο), Κατερίνα Σαρρή (πιάνο και χορωδία),Ανδρέας Μαυρακάκης(κιθαριστικά σύνολα), Νίκος Σκιαδάς(κρουστά), Κωνσταντίνος Ψαρουλάκης (φλάουτο),Γιώργος Κουρούπης(βιολί),Νεκτάριος Κλωσταράκης(λύρα).

Επίσης συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου  είναι:

Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

10:00 - 23:00 Φιλανθρωπική δράση από τον Up 92,9 fm. «Ένα Δέντρο Γεμάτο Τρόφιμα» - Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας.

17:00 Κεντρική Σκηνή: ChristmasZumbaαπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καμινίων και τον Γιώργο Καλυβιανάκη.

17:30Στο «Εργαστήρι του Άη Βασίλη»: Η Σχολή Παραδοσιακών Τεχνών «Κρείττονες» μιλά γιατα έθιμα του Δωδεκαημέρου.

18.00 Τραγούδια από την Χορωδίατου ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ Αγίου Ιωάννη.

19:15 «Μια Έμπνευση, μια Ιστορία» -Θεατρικό δρώμενο από τους μαθητές της Γ´ Δημοτικού του Ζάννειου Εκπαιδευτηρίου.

20:00 Μάθημα φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους από την MnemosynePhotography και τον Εμμανουήλ Κομνηνό με θέμα «Ιστορία της φωτογραφίας».

20:30Jazz μελωδίες με την Χαρά Ασημινάκη. Στο πιάνο ο Τάσος Καρακούκας σε ένα πρόγραμμα με ξένες και ελληνικές μουσικές επιλογές.

Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου

Με μία Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Χορωδία του Συλλόγου Αλατσατιανών και της Κρητικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 20:30 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Διευθύνει ο Νίκος Αντωνακάκης.

Παράλληλα στις 21:00 το βράδυ, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Διάδοσης Ελληνικών Χορών και Μουσικής «Παραδοσιακό Εργαστήρι Ηρακλείου» παρουσιάζει το έργο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διδασκαλία - Σκηνοθεσία: Δομήνικος Ταβερναράκης

Φορεσιές: Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού Ηρακλείου

 Γενική Επιμέλεια: Μαρία Τριτσάρη

Επίσης συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Τρίτη 18Δεκεμβρίου  είναι:

10:00 - 23:00 Φιλανθρωπική δράση από τον Up 92,9 fm  - «Ένα Δέντρο Γεμάτο Τρόφιμα» - Συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας.

17:00 Κεντρική Σκηνή: «Ειδική Ομάδα Σ.Ε.Ο. της Ροδαυγής» α.Τραγούδια και κάλαντα με την Χορωδία της Ροδαυγής, επιμέλεια κ. Μαρίας Αντωνακάκη, χορωδού. β.Ανάγνωση και εικαστικό δρώμενο της ομάδας «Βιβλιοταξιδευτών της Ροδαυγής» επιμέλεια κ. Θεοδοσίας Αργυράκη -Ασαργιωτάκη, εικαστικού. γ.Δράση της «Ειδικής Ομάδας Ροδαυγής Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού», επιμέλεια κ. Χριστίνας Αεράκη, Αρχηγού Σ.Ε.Ο. Τ.Τ. Ηρακλείου.

17:30  Στα «Καλούδια του Κάστρου» : Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμινίων φτιάχνουν «Μαγγίρι».

18:30 Κεντρική Σκηνή: Χορογραφίες από τη Σχολή Χορού Fred.

20:00 Μάθημα φωτογραφίας για αρχάριους και προχωρημένους από την MnemosynePhotography και τον Εμμανουήλ Κομνηνό με θέμα «Εξοπλισμός φωτογράφου».

20:30 Κεντρική Σκηνή: Συναυλία με τον Σταύρο Κυριακάκη. Κιθάρα: Νίκος Μπορμπουδάκης, μπάσο: Κώστας Παντερμαράκης, drums: Γιώργος Παντερμαράκης.Σε ένα πρόγραμμα με μπλουζ και ροκ διασκευές γνωστών ελληνικών τραγουδιών…