Συναυλίες στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου και στο κτιριακό συγκρότημα «Αθηνά» - Ειδήσεις Pancreta

Εορταστικές εκδηλώσεις  για όλα τα γούστα διοργανώνονται το βράδυ του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου στην πόλη του Ηρακλείου. Με μία ξεχωριστή βραδιά κλασικού και μοντέρνου τραγουδιού με το φωνητικό σύνολο «Take 5» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 20:30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.  Το πρώτο μέρος θα περιέχει σόλο κομμάτια, ντουέτα και χορωδιακά από όπερες και Lieder. Το δεύτερο μέρος θα αποτελείται από σόλο, ντουέτα και χορωδιακά από μιούζικαλ, χριστουγεννιάτικα τραγούδια κτλ.

Συμμετέχουν: Σύλβια Στρούθου-Soprano / Piano, Αλεξάνδρα Νικόλλι-Soprano, ΝτιάναΤσιλίδη -Mezzo-Soprano / Piano, Ορέστης Κουσαθάνας-Tenor/Piano, Πέτρος Ρακιτζής-Bass-Baritone.

Το ίδιο απόγευμα στις 18:00, στο κτιριακό συγκρότημα «Αθηνά»(Λ. Ικάρου - στις νέες εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου) θα πραγματοποιηθεί μία συναυλία με στόχο την συλλογή παιχνιδιών!

Τη συναυλία θα δώσουν οι:  ΗλίαςΒρεττός, Αναστάσιος Ράμμος, Έλενα Τσαγκρινού καιΓιάννης Χατζηγεωργίου.  Η δράση είναι μία  συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου με τον Δήμο Ηρακλείου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» το Σάββατο 15Δεκεμβρίου

Παράλληλα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου  είναι:

Μουσική επιμέλεια kiss fm 96,1.

11:00 Κεντρική Σκηνή: Το 43ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου με τυμπανάκια και χορευτικά.

12:00 Κεντρική Σκηνή: Αποσπάσματα από την «Ωραία Κοιμωμένη» της Σχολή χορού «Χοροκίνηση».

17:30 Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Η Σεφ Νεκταρία Κοκκινάκηφτιάχνει μελομακάρονα!

17:00-19:00 Εργαστήρι χειροτεχνίας: Στο εργαστήρι της Σχολικής Μελέτης γιαχριστουγεννιάτικα σουπλά!

17:30 Κεντρική Σκηνή: «Γιορτινές χορογραφίες» από την Σχολή Χορούτης Τζίνας Μιχελιδάκη.

18:00Στο Σπίτι των Χρωμάτων: Διαδραστική ανάγνωση του παραμυθιού: «Η Πριγκίπισσα στο Βοτανόκηπο» από τη συγγραφέα Μαθιουδάκη Ειρήνη και τιςΕκδόσεις «Ίτανος».

19:00 Η κλόουν Papito παρουσιάζει τις αγαπημένες της μασκότ Minnie και Mickey, στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

20:00Κεντρική Σκηνή:Οι StringDemons, έρχονται στο Ηράκλειο και στην Πλατεία Ελευθερίας, ανεβαίνουν στη σκηνή και περιμένουν τους Ηρακλειώτες για ένα ανατρεπτικό ταξίδι μεγάλων ταχυτήτων! Καθηλώνουν το κοινό με τη δύναμη της μουσικής … απ' όπου κι αν πηγάζει (rock, λαϊκή, κλασσική, pop, heavymetalκ.α). Με  έγχορδα, κρουστά, με τις φωνές τους, τον φυσικό αλλά και ηλεκτρικό ήχο, με  καινούργια  τραγούδια και κομμάτια από το Rise of Strings …για μία και μόνο νύχτα στην  Πλατεία Ελευθερίας, την «Χριστουγεννιάτικη Νύχτα των Δαιμόνων»!

Οι εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών». Αναλυτικά το πρόγραμμα για όσους βρεθούν στην Πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου  είναι:

10:00 - 23:00Φιλανθρωπική δράση από τον Up 92,9 fm. - «Ένα Δέντρο Γεμάτο Τρόφιμα» : συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας.

11:00-14:00 Στο «Εργαστήρι του Άη Βασίλη»: Η ομάδα του Heraklion EcoVoice μαθαίνει για το Οικολογικό Αποτύπωμα ενώ οι «πράσινοι φύλακες» περιφρουρούν το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»…

 11:00-13:00 Εργαστήρι χειροτεχνίας: Εργαστήρι Πηλού. Το εργαστήρι πηλού της Σχολικής Μελέτης πλάθει με μικρούς και μεγάλους …αριστουργήματα!

 12:00 Κεντρική Σκηνή: «Καλανταρίσματα - μουσικόπαιχνιδίσματα» από την μουσικοπαιδαγωγική ομάδα «Τζαμ– τζαμ» του Σύλλογου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος».

14:00 Μάθημα χορού από τη Σχολή «Τέχνη Χρω, Ελληνικό Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών».

16:00 Κεντρική Σκηνή: Χορογραφίες από τη Σχολή Χορού Βάσω Νιακάκη.

17:30 Στα «Καλούδια του Κάστρου»: Η Ελένη Καραντινάκηπαρασκευάζει και μαγειρεύει χειρομυλόπιτες.

 18:00 Στο Σπίτι των Χρωμάτων: «Η νεράιδα Τυπογραφία, τα χρωμοξωτικά και οι μαγικές σελίδες» από τη συγγραφέα ΚάλλιαΔεττοράκη. Οι νεράιδες ζωντανεύουν με χρώματα σε 3d μορφή από την Εκπαιδευτικό Ίλια Συγκελάκη και τις Εκδόσεις «Ίτανος».

18:00 Κεντρική Σκηνή: Γιορτινές χορογραφίες από τη Σχολή Χορού «Νους και σώμα».

20:00 Οι υπέροχοιLoopIA ταξιδεύουν μελωδικά σετραγούδια του κόσμου.