Ο Κωστής Αβυσσινός στο Δίπορτο... - Ειδήσεις Pancreta

Ο Κωστής Αβυσσινός συναντά τον Γιώργο Σταυράκη στην κιθάρα...

Σάββατο 3 Νοεμβρίου σας περιμένουμε στο Δίπορτο σε μια βραδυά με ζωντανή μουσική και διασκέδαση.

Δίπορτο: Ιερολοχιτών 52 Ηράκλειο Κρήτης (Πλατεία Παναγίτσας Μασταμπάς)

Τηλέφωνο κρατήσεων 2810 322077

Λίγα λόγια...

Ο Κωστής Αβυσσινός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σκαλάνι Ηρακλείου και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα δίπλα στο πατέρα του, το δάσκαλο της Κρητικής μουσικής και δεξιοτέχνη του βιολιού Γιώργη Αβυσσινό. Ταξίδεψαν μαζί για συναπτά έτη τόσο σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό μεταφέροντας το ήθος της μουσικής μας παράδοσης όπου υπάρχει Ελληνισμός.

Το 1996 σε συνεργασία με τον γνωστό Τούρκο δεξιοτέχνη του βιολιού Σενίχ Ούντεγκερ και τον Χαϊνη Δημήτρη Αποστολάκη φτιάχνει τον προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Του Λιβυκού το Πέλαγος".
Συμμετοχές
Το 1997 συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το συγκρότημα Χαίνηδες. Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι το άλμπουμ με τίτλο "Το Μεγάλο Ταξίδι". Επίσης, τα επόμενα χρόνια συμμετείχε στις εξής δισκογραφικές δουλειές του συγκροτήματος: "Ο γητευτής και το δρακοδόντι" , "Στην κάθοδο των Σαλτιμπάγκων" και 'Αγροτοκτηνοτροφικά και Μητροπολιτικά".
Το 2008 συμμετείχε τραγουδώντας στο δίσκο του Χρήστου Κωνσταντίνου.
Το 2009 συμμετείχε τραγουδώντας στο δίσκο του Γιάννη Παξιμαδάκη "Να κοιτώ πουλιά καράβια".
Το 2011 συμμετείχε τραγουδώντας στο δίσκο του Γιάννη Μελαμπιανάκη "Στου ορίζοντα την άκρη".
Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή στην μέχρι τώρα πορεία του αποτέλεσε η συνεργασία του με τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη. Καρπός της συνεργασίας αυτής η συμμετοχή του στους δίσκους "Τα δίφορα", "Του κρητικού πολέμου" και "Το τραγούδι του Δασκαλογιάννη και το τραγούδι του Ιμπραήμ Αγά Αλιδάκη".

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλές πόλεις και χωριά της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Επίσης, έχει πάρει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ λαϊκής μουσικής στο εξωτερικό.