Με βαθμό δραπέτευσε από το Βέλγιο - Ειδήσεις Pancreta

Σε ένα σκληρό παιχνίδι με αντίπαλό το πολύ ισχυρό Βέλγιο, η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας (τελικό αποτέλεσμα 1-1), αν και αγωνίστηκε με ένα παίκτη λιγότερο για περίπου 30 λεπτά. 

Στην αναμέτρηση που έγινε στο «Κινγκ Μποντουέν» και ήταν για την 5η αγωνιστική του 8ου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ του 2018, η Ελλάδα του Σκίμπε ξεκίνησε με σαφώς αμυντικό προσανατολισμό, έχοντας ως προτεραιότητα να διαφυλάξει το «μηδέν» στην εστία του Καπίνο.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με το Βέλγιο να έχει την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως να δημιουργεί ελάχιστες ευκαιρίες για να σκοράρει, τη στιγμή που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν καθαρά σε παθητικό ρόλο. 

Ελλάς - Βέλγιο EUROKINISSI
 

Τα πράγματα άλλαξαν άρδην στο ξεκίνημα της επανάληψης, όταν στην πρώτη μεγάλη της φάση (στο 46ο λεπτό), η Ελλάδα κατάφερε να σκοράρει με τον Μήτρογλου. Το τέρμα αυτό έδωσε μεγαλύτερη σιγουριά στις κινήσεις των Ελλήνων παικτών που άρχισαν να πιέζουν υψηλότερα στο γήπεδο και να δυσκολεύουν τις ενέργειες των Βέλγων. 

Αντίθετα, το ελληνικό τέρμα δημιούργησε εκνευρισμό στους γηπεδούχους που έβλεπαν πως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες ευκαιρίες και να φτάσουν στην ισοφάριση. 

Ωστόσο, η αποβολή του Ταχτσίδη στο 64ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα (αυστηρή, όπως και η πρώτη που δέχθηκε στο α' μέρος) άλλαξε τις ισορροπίες και έδωσε επιθετική ώθηση στους Βέλγους που κυνήγησαν πιο έντονα το γκολ.

Η ελληνική ομάδα -με εξαιρετική αλληλοκάλυψη και με έναν εκπληκτικό Καπίνο- άντεξε μέχρι το 89ο λεπτό, όταν ο Λουκάκου επικράτησε (για πρώτη φορά) του Παπασταθόπουλου και έφερε το ματς στα ίσα. Ο σκόρερ των Βέλγων είχε την ευκαιρία να γίνει ο απόλυτος ήρωας για τους Βέλγους, όμως η τύχη (δοκάρι) κι ο Καπίνο γλίτωσαν την εθνική από την ήττα. 

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε (επίσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα) ο Τζαβέλλας.

Σε κάθε περίπτωση, το 1-1 έδωσε έναν πολύτιμο βαθμό για την Ελλάδα που δείχνει και πάλι τα στοιχεία της ομάδας που καθιερώθηκε στην ευρωπαϊκή ελίτ, η οποία μπορούσε να κοντράρει και να αντιμετωπίσει τα μεγαθήρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. 

Ελλάς - Βέλγιο EUROKINISSI
 

Με το σημερινό αποτέλεσμα, η Ελλάδα παρέμεινε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα στον όμιλό της (βρίσκεται 2 βαθμούς πίσω από το Βέλγιο και 1 μπροστά από τους Βόσνιους). Επόμενο (μεγάλο) παιχνίδι για την Εθνική στη Βοσνία, με την Ελλάδα να αναζητά τουλάχιστον την ισοπαλία, που θα τη διατηρήσει στη 2η θέση. 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Ελλάδα: Καπίνο, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μάνταλος (Ζέκα 84'), Σταφυλίδης, Φορτούνης (Τζιόλης 67'), Μήτρογλου (Βέλλιος 92').

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβεϊρελντ, Σιμάν (Μιραλάς 84'), Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ναϊγκολάν, Φελαϊνί (Ντεμπελέ 66'), Τσαντλί, Καράσκο, Μέρτενς, Λουκακού.

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα στους σημερινούς αγώνες του 8ου ομίλου:

  • Κύπρος-Εσθονία... 0-0
  • Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Γιβραλτάρ... 5-0
  • Βέλγιο-Ελλάδα... 1-1

πηγή


Πηγή: pancreta