Το αντίο ενός «κόκκινου θρύλου» - Ειδήσεις Pancreta

Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν συνδέσει τόσο έντονα το όνομα και την καριέρα τους με την ιστορία της Λίβερπουλ. Και όταν μιλάμε για έναν σύλλογο με 5 Champions League, 18 πρωταθλήματα Αγγλίας, 7 κύπελλα και 3 τρόπαια UEFA γίνεται κατανοητό πως ο Στίβεν Τζέραρντ είναι ένας πραγματικός θρύλος.

Ο εμβληματικός αρχηγός των «κόκκινων», παρά τη σχετική φημολογία των τελευταίων ημερών, δεν θα φορέσει ξανά την αγαπημένη του φανέλα, αλλά ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Την οριστική αποχώρησή του από τα γήπεδα την ανακοίνωσε με συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή του Γκάρι Λίνεκερ, όπου δήλωσε τυχερός για τα όσα έζησε, αλλά πρόσθεσε ότι έχει ακόμη πολλά να προσφέρει στο ποδόσφαιρο από άλλο πόστο.

Με περισσότερα από 700 ματς με την φανέλα της Λίβερπουλ, τα περισσότερα από αυτά ως αρχηγός, πολλά τρόπαια (εκτός του «καταραμένου» πρωταθλήματος» και αμέτρητες προσωπικές διακρίσεις ο Στήβεν Τζέραρντ αποχωρεί και θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές του αθλήματος.

Και μεγαλύτερο παράσημό του η αιώνια πίστη στην ομάδα της καρδιάς του από την οποία δεν αποχώρησε ακόμη κι όταν εκείνη παρέπαιε και ο ίδιος βρισκόταν στο τοπ της καριέρας του με όλους τους μεγάλους συλλόγους να τον θέλουν στο δυναμικό τους.

Ο Άγγλος μέσος σημείωσε «θα ήθελα να ευχαριστήσω πολλούς ανθρώπους στη Λίβερπουλ, συνεργάτες, ποδοσφαιριστές με τους οποίους παίξαμε μαζί και προπονητές».

«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους οπαδούς των Λίβερπουλ, Γκάλαξι αλλά και της εθνικής ομάδας για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Η αφοσίωσή σας και η πίστη σας, σήμαινε τα πάντα» είπε ο μεγάλος αρχηγός και πρόσθεσε

«Ευχαριστώ πολύ και την οικογένειά μου. Τη μητέρα, τον πατέρα μου και τον αδερφό μου Πολ για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. Τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για την αγάπη τους στα καλά και τα άσχημα. Σας ευχαριστώ για όλα».

πηγή


Πηγή: pancreta