Με τιμωρία απειλείται η Ελλάδα λόγω της …εθνικής κερκίδας των φασιστών - Ειδήσεις Pancreta

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η τιμωρία σε βάρος της Ελλάδας λόγω του εμετικού πανό που αναρτήθηκε από οπαδούς στον αγώνα Ελλάδα-Βοσνία, καθώς το περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψη του παρατηρητή ο οποίος και το ανέγραψε στο φύλλο αγώνα μαζί με τα καπνογόνα που άναψαν οι Βόσνιοι μετά το γκολ του Πιάνιτς.

FIFA και UEFA εξάλλου δείχνουν μηδενική ανοχή σε φαινόμενα εθνικισμού και ρατσισμού.

Η ανάρτηση του πανό στο οποίο αναγραφόταν στα σέρβικα: «Nož, žica, Srebrenica» (μαχαίρι, σύρμα, Σρεμπρενίτσα),   προκάλεσε τη δικαιολογημένη οργή των Βόσνιων και  έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

photo

Το σύνθημα που αναγράφεται  στο πανό παραπέμπει στη σφαγή των Βοσνίων στην ομώνυμη πόλη τον Ιούλιο του 1995 κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία. Πρόκειται για το σύνθημα μίσους του σέρβικου εθνικισμού που επικροτεί τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.  Από το βράδυ της Τετάρτης, οι φωτογραφίες με το κατάπτυστο πανό ήδη κάνουν το γύρω του διαδικτύου, εκθέτοντας τη χώρα μας, με τους Βόσνιους να αναρωτιούνται εάν θα πάρει θέση η ΟΥΕΦΑ για τη συγκεκριμένη κίνηση.

Οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης εκ μέρους του συνόλου της Ελληνικής Κυβέρνησης  εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη και αποτροπιασμό του για τα όσα έλαβαν χώρα  χθες στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας – Βοσνίας.

Ο Γ. Βασιλειάδης χαρακτηρίζει την ανάρτηση του φασιστικού πανό, εναντίον των Βοσνίων, που αφορούσε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, από ελάχιστο αριθμό θεατών, απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο δεν συνάδει με τις Αρχές και τις Αξίες της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον Ελληνικό Λαό.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα, ιδίως στους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας και βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την πρόθεση να τους απαγορευθεί, διά βίου, η είσοδος στα γήπεδα.

πηγή


Πηγή: pancreta