Χρυσός βαθμός στις καθυστερήσεις - Ειδήσεις Pancreta

Μία ισοπαλία που κρατάει ζωντανή την Ελλάδα στην υπόθεση πρόκριση για τα τελικά του ερχόμενου Μουντιάλ, σημείωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αγωνιζόμενο εντός έδρας κόντρα στην ισχυρή Βοσνία, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Τζαβέλλας στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (τελικό σκορ: 1-1). 

Σε έναν αγώνα που είχε τον «χαρακτήρα τελικού», η εθνική μας αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων στο πρώτο ημίχρονο, με τους Βόσνιους να αλωνίζουν στο γήπεδο, πετυχαίνοντας στο 32ο λεπτό ένα γκολ (χρεώθηκε ως αυτογκόλ του Καρνέζη, καθώς η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην πλάτη του Έλληνα τερματοφύλακα) και δημιουργώντας ευκαιρίες να σημειώσουν περαιτέρω τέρματα.

Στην επανάληψη, η Ελλάδα κατέβηκε με μεγαλύτερη αγωνιστική διάθεση, αποφασισμένη να διεκδικήσει τουλάχιστον την ισοπαλία που θα τη διατηρούσε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ωστόσο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στην ανάπτυξή του, καθώς δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. 

Ελλάδα - Βοσνία EUROKINISSI
 

Κι ενώ όλα έδειχναν πως η Βοσνία θα έφευγε από το «Γ. Καραϊσκάκης» με ένα πολύτιμο τρίποντο, ήρθε ο κεραυνός του Τζαβέλλα να σφραγίσει την αναμέτρηση, χαρίζοντας τον βαθμό στην Ελλάδα. 

Σημειώνεται πως ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από τις δυνατές μονομαχίες ανάμεσα στους παίκτες και τα σκληρά -έως αντιαθλητικά- μαρκαρίσματα. Συνέπεια της έντασης, ήταν οι δύο ομάδες να τελειώσαν τον αγώνα με 10 παίκτες, καθώς στο 80ο λεπτό αποβλήθηκαν ο Παπαδόπουλος με απευθείας κόκκινη και ο Τζέκο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Νωρίτερα, ο Τζέκο, σε μία σκηνή που ήδη έχει κάνει τον γύρο του κόσμου, κατέβασε το... σορτς του Παπασταθόπουλου, αποκαλύπτοντας το εσώρουχό του!

Ελλάδα - Βοσνία Ο Τζέκο κατεβάζει το... σορτς του Παπασταθόπουλου! | EUROKINISSI
 

Η αναμέτρηση ήταν για την 4η αγωνιστική του 8ου ομίλου των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μανιάτης (60' Γιαννιώτας), Σταφυλίδης, Μάνταλος (87' Καρέλης), Φορτούνης, Μήτρογλου

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς (70' Σούνιτς), Ζουκάνοβιτς, Βράνιες, Κολάσινατς, Χαΐροβιτς (87' Μπίτσακσιτς), Λούλιτς, Τζάτζαλο, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς (84' Τζούριτς), Τζέκο

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Βέλγιο... 12

2. Ελλάδα... 10

3. Βοσνία... 7

4. Εσθονία... 3

5. Κύπρος... 3

6. Γιβραλτάρ... 0


Πηγή: efsyn.gr