Το κακό μάτι κι ο μονόφθαλμος - Ειδήσεις Pancreta

Σε ένα αγωνιστικό διήμερο, που ο Φαν Πέρσι τραυματίστηκε και παραλίγο να χάσει το μάτι του, το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκει πάντα τρόπο να επιβεβαιώνει τη φράση “κάθε (φαν) πέρσι και καλύτερα”.

Σε ένα πρωτάθλημα που δε βλέπεται, ο μονόφθαλμος Ολυμπιακός επικρατεί στους τυφλούς, που εποφθαλμιούν τα σκήπτρα του, αλλά βγάζουν μονάχοι τα μάτια τους και βλέπουν την κορυφή με κιάλια.

Κι αν ρωτήσεις “ποιος φταίει για όλα αυτά”, νιώθεις σαν τον Πολύφημο που του απαντάν “ο Κανένας”. Όπως κανείς πχ δεν προπηλάκισε με απειλές και ύβρεις, ξημερώματα της Κυριακής, μπροστά στην οικογένειά του τον Τσαχειλίδη της ΚΕΔ (Επιτροπή Διαιτησίας) εξωθώντας στην παραίτηση αυτόν και άλλα δύο μέλη της. Αλλά οι επίσημες αρχές δε βλέπουν τίποτα ή δεν κάνουν τίποτα, για να τιμωρήσουν τους ενόχους. Εξάλλου η Δικαιοσύνη είναι “τυφλή”…

tsax

Οπότε φταίει το κακό το ριζικό μας, ότι μπορεί να μας έχουν ματιάσει ή βασικά ότι ασχολούμαστε ακόμα. Γιατί όσοι συνεχίζουν να ασχολούνται με αυτό το απαξιωμένο πρωτάθλημα και την παράγκα του, νιώθουν ολοένα και πιο πολύ σαν Καραγκιόζηδες. Και γίνονται ματάκηδες της κλειδαρότρυπας και της οθόνης, στις διοργανώσεις του εξωτερικού, για να απολαύσουν το θέαμα που λείπει στα καθ’ ημάς.

Βασίλης Κρίτσας

πηγή


Πηγή: pancreta