Ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι το νέο... αφεντικό στον Αθλητισμό - Ειδήσεις Pancreta
Αλλαγή σκυτάλης στο Υφυπουργείο Αθλητισμού – Στη θέση του Σταύρου Κοντονή που μετακινήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, τοποθετήθηκε ο πρώην γενικής γραμματέας καταπολέμησης της διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης
Ο 37χρονος δικηγόρος από τον Πειραιά Γιώργος Βασιλειάδης είναι εδώ και λίγη ώρα ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού, παίρνοντας τα ηνία από τον Σταύρο Κοντονή που πήρε… προαγωγή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (την οποία επιζητούσε από τον προηγούμενο ανασχηματισμό).

Ο Γιώργος Βασιλειάδης αναλαμβάνει για πρώτη φορά κυβερνητικό χαρτοφυλάκιο και φυσικά πρόκειται για αναβάθμιση, καθώς έως τώρα είχε τον ρόλο του γενικού γραμματέα για την καταπολέμηση της διαφθοράς. 

Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλειάδης είχε αναλάβει το συντονισμό των ελεγκτικών σωμάτων με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς, παρέχοντας σχετικές οδηγίες και συστάσεις.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1978. Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Πληροφορική και στις Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Strathchyde της Γλασκώβης. Είναι μάχιμος δικηγόρος. Από το 2004 διατηρεί δικό του γραφείο και ειδικεύεται στο Εμπορικό Δίκαιο.

Επίσης, είναι αναπληρωτής συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Να τονιστεί ότι στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου ανήκει και ο αθλητισμός, το χαρτοφυλάκιο πήγε στην γνωστή ηθοποιό Λυδία Κονιόρδου.

Από κει και πέρα φυσικά ενδιαφέρον παρουσιάζει και η... αλλαγή πόστου στον Σταύρο Κοντονή. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θεωρεί άκρως πετυχημένη την θητεία του πολιτικού από τη Ζάκυνθο όσο αφορά την παρουσία του στο αθλητικό χαρτοφυλάκιο (κυρίως στα θέματα διαφθοράς στο Ελληνικό ποδόσφαιρο) και για τον λόγο αυτό τον αναβάθμισε, αναθέτοντάς του το Υπουργείο Δικαιοσύνης! 

Μένει πλέον να δούμε το πως θα χειριστεί από την νέα του θέση ο κ. Κοντονής και τα θέματα του ποδοσφαίρου που έχουν άμεσα να κάνουν με την δικαιοσύνη!

Πηγή: pancreta