Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1 - Ειδήσεις Pancreta

Ήταν σίγουρα το καλύτερο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ και ένα από τα καλύτερα ντέρμπι των τελευταίων ετών – Ερυθρόλευκοι και ασπρόμαυροι διεκδίκησαν τη νίκη με πάθος – Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 5’ με τον Βαρέλα, αλλά ο ίδιος με αυτογκόλ  στο 25’ έκανε το 1-1 – Κι αφού στη συνέχεια χάθηκαν απίστευτες ευκαιρίες στο 96’ ο Μιλιβόγιεβιτς με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στους πρωταθλητές

Τέτοιο ντέρμπι είχαμε καιρό να δούμε… Με δύο ομάδες οι οποίες μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένες να παίξουν ποδόσφαιρο και το έκαναν προσφέροντας εξαιρετικό θέαμα.

Πάθος, ένταση, ανατροπή στο σκορ κι ένα φινάλε θρίλερ με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων (από τα συνολικά 11-απολύτως δικαιολογημένα όλα λόγω των διακοπών που προκλήθηκαν από την έλλειψη ορατότητας λόγω ρίψης καπνογόνων.

Ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε και στο 5ο λεπτό πήρε το προβάδισμα με τον Βαρέλα να παίρνει το ριμπάουντ από την απομάκρυνση του Καπίνο και να ανοίγει το σκορ.

Ο κεντρικός αμυντικός του Δικεφάλου από ωραίος έγινε μοιραίος στο 25’ όταν στο γύρισμα του Ιντέγε άπλωσε το πόδι του κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς έγινε εντελώς ροκ με τις δύο ομάδες να χάνουν απίστευτες ευκαιρίες για να σημειώσουν ένα δεύτερο γκολ και τελικά στο 96’ ο Μιλιβόγιεβιτς με εξαιρετική γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Γλύκο διαμορφώνοντας το 2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με τον Λέοβατς να βγαίνει από τα αριστερά και να κάνει το γύρισμα, αλλά ο Κάμπος αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Καπίνο.

Ο Ελιονούσι (κορυφαίος του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής) έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Γλύκος έδιωξε εκπληκτικά το σουτ του Νορβηγού στην πρώτη μεγάλη στιγμή των ερυθρόλευκων στο 15'.

Απαντά ο ΠΑΟΚ στο 18' με τον Κάμπος να βγαίνει στην πλάτη του Ντα Κόστα αλλά να καθυστερεί υπερβολικά και ο Καπίνο μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα ο Φορτούνης έδωσε στον Ιντέγε που έκανε την σέντρα και ο Βαρέλα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ ισοφαρίζοντας σε 1-1!
Μικρή διακοπή στον αγώνα καθώς από τα καπνογόνα που άναψαν στο γκολ της ισοφάρισης υπάρχει περιορισμένη ορατότητα.

Απειλεί μετά από πολύ ώρα ο ΠΑΟΚ καθώς στο 45' ο Ροντρίγκεζ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Καπίνο.



Από μια αλλαγή οι δύο προπονητές με την έναρξη του Β' ημιχρόνου. Ο Ομάρ επιστρέφει μετά από πολλούς μήνες, αντί του Βιάνα με τον Φιγκέιρας να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ο Χαρίσης πήρε τη θέση του Κάνιας.

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου νέα διακοπή (σχεδόν 9 λεπτά) καθώς και πάλι υπήρχε πρόβλημα ορατότητας!



Η πρώτη μεγάλη φάση στο β' ημίχρονο είναι για τον ΠΑΟΚ με τον Ροντρίγκεζ να κάνει την σέντρα και τον Αθανασιάδη εντελώς μόνο του στο δεύτερο δοκάρι να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 61' ο Τζάλμα Κάμπος από την μαγική μπαλιά του Τσίμιροτ βγήκε μόνος του με τον Καπίνο, αλλά πλάσαρε άστοχα και στην αμέσως επόμενη φάση ο Σεμπά βρέθηκε στη μικρή περιοχή αλλά πλάσαρε πάνω στον Γλύκο!

Κακή εκτέλεση φαουλ από τον Φορτούνη στο 69' στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ.



Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για τις δύο ομάδες! Στο 77' ο Τζάλμα Κάμπος και πάλι δεν μπορεί να κάνει το κοντρόλ μπροστά από τον Καπίνο και στο 78' ο Γλυκος διωχνει εκπληκτικά το σουτ του Ελιονούσι και στη συνέχεια ο Μάτος προλαβαίνει τον Ιντέγε και στέλνει τη μπάλα κόρνερ.

Απίστευτη επέμβαση του Γλύκου στο 80' καθώς απογειώθηκε και έδιωξε την κεφαλιά του Μποτία! Ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού!



Ο Μιλιβόγιεβιτς με σωτήρια προβολή απεσώβησε το 1-2 στο 87' στο σουτ του Ροντρίγκεζ!

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού βάζει φωτιά στο Καραϊσκάκη και με κεφαλιά δίνει το προβάδισμα στους ερυθρόλευκους. Συνολικά 11 θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων λόγω των διακοπών.

Νέα διακοπή τώρα στον αγώνα καθώς υπάρχει πάλι πρόβλημα με την ορατότητα! Οι διαιτητές στέλνουν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια!

Ο Αρετόπουλος και ο Ολυμπιακός έχουν επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο ΠΑΟΚ παραμένει στα αποδυτήρια.



Οι ενδεκάδες:
Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Βιάνα, Μιλιβόγιεβιτς, Μάρτινς. Σεμπά, Ελιονούσι, Φορτούνης, Ιντέγε.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Μαλεζάς, Βαρέλα, Κάνιας, Τσίμιροτ, Ροντρίγκεζ, Σάκχοφ, Κάμπος, Αθανασιάδης

πηγή


Πηγή: pancreta