Συνεχίζονται οι διακρίσεις για την ελληνική αποστολή στους παραολυμπιακούς του Ρίο, όπου η Ελλάδα μετράει ήδη τέσσερα μετάλλια. Το δεύτερο χρυσό για τη χώρα μας κατέκτησε στον ακοντισμό ο Μανώλης Στεφανουδάκης, ενώ ο Δημήτρης Μπακοχρήστος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 54 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο.

Με βολή στα 29,45 μ., που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων, ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέλαβε την πρώτη θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία.

Το μετάλλιο του Μανώλη Στεφανουδάκη είναι το τρίτο για την ελληνική παραολυμπιακή αποστολή, μετά τα δύο μετάλλια στη σφαιροβολία.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στον τελικό των 54 κιλών της άρσης βαρών σε πάγκο, ο Έλληνας πρωταθλητής, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε τον τελευταίο καιρό με το χέρι του, κατάφερε να σηκώσει 162 κιλά και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας.

Ο Μπακοχρήστος στην πρώτη προσπάθεια σήκωσε 162 κιλά, ενώ ήταν άκυρος τόσο στην δεύτερη όσο και στην τρίτη προσπάθεια με την μπάρα να έχει πάνω της 170 κιλά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ με 181 κιλά από το 2015 στο Καζακστάν, όμως το πρόβλημα στο χέρι του στέρησε μια μεγάλη επίδοση αλλά και το χρυσό μετάλλιο.

Να σημειωθεί ότι 162 κιλά σήκωσε και ο Βραζιλιάνος Μπρούνο Κάρα, ο οποίος όμως είχε μεγαλύτερο σωματικό βάρος σχεδόν κατά ένα κιλό (52.57κ ο Μπακοχρήστος, 53.79κ. ο αντίπαλός του).


Πηγή: efsyn.gr